Zbor načelnikov KA PZS 2020

Komisija za alpinizem PZS obvešča, da bo VOLILNI ZBOR NAČELNIKOV, v četrtek, 19. marca 2020, ob 17. uri na sedežu Planinske zveze Slovenije (Ob Železnici 30a, Ljubljana - sejna soba Triglav).

Fotografija: Bran©o

Podelitev priznanj najboljšim v alpinizmu, športnem plezanju in gorskih športih

... bo 30. januarja 2020 v dvorani Urška Gospodarskega razstavišča v Ljubljani.

Prikaži več

Fotografija: Marko Prezelj

Uporaba svedrovcev v slovenskih gorah - stališče IO KA PZS (osnutek za obravnavo)

Spoštovani načelniki, z novim letom na KA čistimo stare dolgove in tako smo, končno lahko rečem, pripravili stališče KA glede nameščanja svedrovcev v obstoječih alpinističnih smereh naših hribov ...

Prikaži več

Fotografija: Arhiv PZS

Članarina in zavarovanje alpinistov 2020

Planinska zveza Slovenije ima tudi za leto 2020 sklenjeno zavarovalno polico, ki celostno ureja zavarovanje alpinistov. Obstoječa zavarovalnica Adriatic Slovenica sedaj deluje pod okriljem Generali zavarovalnice. Pri tem morajo posamični člani alpinističnih odsekov kot tudi društva upoštevati ključne elemente zavarovanje, kateri so podani v nadaljevanju.

Prikaži več

Fotografija: Arhiv PZS

Zadnje novice

20.01.2020

Uporaba svedrovcev v slovenskih gorah - stališče IO KA PZS (osnutek za obravnavo)

Spoštovani načelniki, z novim letom na KA čistimo stare dolgove in tako smo, končno lahko rečem, pripravili stališče KA glede nameščanja svedrovcev v obstoječih alpinističnih smereh naših hribov. Pripravljeno besedilo predstavlja stališče KA, torej pogled na tematiko trenutnih članov komisije, oplemeniten z izsledki posvetov, okroglih miz in srečanj, in gre za osnutek delovne narave, kar pomeni, da to ni končno besedilo in nič od tega še ni sprejetega. Besedilo gotovo potrebuje še malo stilskega in slovničnega urejanja, vendar bi v tej fazi potrebovali vašo pomoč in pomoč vaših članov v smeri kritike vsebine.

15.01.2020

Marija Jeglič: PST - pot spominov in tovarištev

Najuspešnejša slovenska alpinistka leta 2018 bo na sejmu Alpe-Adria predstavila svoje dogodivščine v navezi s Petro Klinar Stražar, Saro Jaklič in Tjašo Jelovčan, ki jih ne zaznamuje le vrhunsko plezanje, ampak tudi dobršna mera prijateljstva in humorja. Njeno predavanje bo v četrtek, 30. januarja, ob 16. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Ob 17.30 sledi alpinistično-plezalni večer, podelitev priznanj za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2019.

14.01.2020

Po planinski navdih na sejem Alpe-Adria 2020

Sejem Alpe-Adria znova vabi na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, navdih za aktivni oddih lahko poiščete od 29. januarja do 1. februarja 2020. Vabljeni na razstavni prostor PZS, kjer se boste tudi letos počutili kot v planinski koči, predstavljajo se še gorski reševalci in Slovenski planinski muzej. Planinska trgovina je pripravila nekaj sejemskih ugodnosti, razgibate se lahko na plezalnem stolpu. Člani PZS boste za vstopnino odšteli le 5 €.