Kolumna

Plezalni vodnik Repov kot, Kamniška Bela

četrtek, 28. junij 2018

Izdelek tedna - Plezalni vodnik Repov kot, Kamniška Bela

CENA: V času od 28. junija do 5. julija 2018 lahko Plezalni vodnik Repov kot, Kamniška Bela kupite po akcijski ceni s 25-odstotnim popustom: 22,43 €* (redna cena: 29,90 €).

Od doma v Kamniški Bistrici se nam odpre pogled na v nebo kipeče vrhove Kamniških gora - na zahodni strani se bohotijo vrhovi Kalške gore, Grintovca, Kogla, Štruce in Skute, Kaptanski greben zakriva pogled na Tursko goro, Brano in Planjavo, tik nad izvirom hladne Bistrice pa že slutimo strma pobočja Zeleniških špic, strmo pregrado, ki ločuje Repov kot od Kamniške Bele.

Zložna steza nas pripelje do tolmunov nad Slapom v Repovem kotu, kjer nas poleti čaka prijetna ohladitev, a nas tokrat bolj zanima vpadljiva in na prvi pogled zaradi silne strmine neprehodna južna stena Planjave skupaj z njeno jugovzhodno sosedo. Na nasprotni strani Repovega kota se v pobočja Zeleniških špic zajedajo številne grape, ki so plezlni cilj alpinistov predvsem pozimi. Če nadaljujemo po dolini do njenega konca, t.j. Srebrnega sedla, se nam odpre veličasten razgled. Pod nami se odpira Kamniška Bistrica z Ljubljansko kotlino v ozadju, nad nami pa se pne greben proti vrhu Planjave. Alpinistično oko pa se ne more odlepiti od temnih in prepadnih sten, ki se dvigajo nad Korošico, Petkovimi njivami ter Šraj peski. Lučki Dedec, Vršiči in Vežica ponujajo zahtevno in lepo plezanje v za druge predele naših gora zavidljivi navpičnici in kakovostni skali. Vsaj kar se tiče izpostavljenosti lahko podobno trdimo tudi za severozahodno in severno steno mogočnega Rzenika - kakovost skale pa žal predstavlja diametralno nasprotje prej opisanim strminam.

Plezalni vodnik Repov kot, Kamniška Bela avtorji zaključijo s seznamom slapov ter bližnjih plezališč.


Format: 130 mm x 210 mm;
296 strani, šivano z nitjo, broširano

CENA: V času od 28. junija do 5. julija 2018 lahko Plezalni vodnik Repov kot, Kamniška Bela kupite po akcijski ceni s 25-odstotnim popustom22,43 €* (redna cena: 29,90 €).

*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.


Informacije in naročila:
 

planinska_zalozba_modra_stevilka

logo_planinska_zalozba

baner_spletna_trgovina_186x130

znak_spm_bela