Kolumna

Legende slovenskega alpinizma
sreda, 22. julij 2020

Razpis | Mladi alpinisti v gorah

Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije vabi vse mlade plezalce, plezalke, pripravnike, »hribovce in frikote«, ki imate željo po alpinističnih avanturah k vpisu v program Mladi alpinisti v gorah, ki ga bo vodil Luka Stražar.

S programom želimo vsem zainteresiranim mladim ponuditi spodbudno okolje, podprto s pretokom izkušenj in znanja starejših generacij, ter jim s tem omogočiti, da bodo lahko polno in čim bolj varno sledili svojim alpinističnim ambicijam.

Glavni namen programa je razvoj mladih plezalcev v tehnično in idejno samostojne plezalne osebe. Predstaviti jim znanja za uresničitev njihovih idej in jim omogočiti druženje s svojimi vrstniki s podobnimi ambicijami.

Večina programa bo potekala preko osebnega spremljanja mladih s strani mentorja programa, možnosti vzponov s kompetentnimi inštruktorji in skupnih plezalnih akcij.

Motivacijo, navdušenost nad gorami in plezanjem prinesite mladi s seboj.


Prijavite so odprte do 27. julija 2020. Izpolnjen prijavni obrazec pošljite na mladi-alpinisti@pzs.si. Kasnejših in nepopolnih prijav ne bomo upoštevali. Število mest je omejeno.


Pogoja za prijavo: starost med 18 in 22 let in izkušnje iz alpinizma ali športnega plezanja.

V primeru večjega števila prijavljenih bo izbor opravljen na podlagi oddanih prijav iz preizkusa znanja in sposobnosti, ter resnosti kandidatov. Morebitni preizkus znanja je načrtovan v prvi polovici avgusta.

Za dodatne informacije pišite na mladi-alpinisti@pzs.si ali se obrnite na Luko Stražarja (041 280 533).

 

Oto Žan,
načelnik KA PZS

Prilogi:
PDF Razpis
DOC Prijavnica