Mladi alpinisti

Ocena alpinistične sezone 2022

sreda, 15. februar 2023

Čeravno so prvi del alpinističnega leta 2022 še zaznamovale virusne omejitve, ga lahko, ko nanj pogledamo v celoti, že označimo kot prvo pokoronsko. Z vidika uspešnosti se bo zapisalo med povprečne, brez zvenečih (razen medijsko) dosežkov/presežkov.

Alpinistična odprava Patagonija 2022 odhaja na pot

četrtek, 13. januar 2022

Alpinistična odprava Patagonija 2022, ki jo sestavljajo Luka Krajnc, Luka Lindič, Krištof Frelih, Blaž Karner, Gregor Šegel in Andraž Šparovec, odhaja v Argentino 14. januarja, vračajo se predvidoma 13. februarja. Na pot odhajajo z vrsto idej o alpinističnih ciljih, več o mentorski odpravi pa v pogovoru z Luko Krajncem.

Pred odpravo v Patagoniji na učenje gvozdenja v Orcu

torek, 26. oktober 2021

Stene v dolini Orco ponujajo idealne pogoje za privajanje na plezanje v granitu in priprave na odprave katerih cilj so večje granitne stene. Preplezali smo večino klasik v dolini. Bolj ali manj uspešno smo se preizkusili tudi v najtežjih smereh

Mladi alpinisti I Turna smuka - Kotovo sedlo

torek, 11. maj 2021

Za spoznavanje z letos zelo popularno aktivnostjo smo si izbrali klasični pomladanski turno smučarski cilj. Kotovo sedlo ponuja dobro smuko še vse do doma v Tamarju. Skupaj s pristopnim maršem iz Planice pa predstavlja tudi dober kondicijski trening.

Mladi alpinisti I Na dolgi rok delamo v pravi smeri

sreda, 2. december 2020

Kljub nekoliko drugačnim časom je program Mladi alpinisti Komisije za alpinizem začel z delom. V septembru 2020 so bili izvedeni sprejemni izpiti programa. Plezalni dan v plezališču Kotečnik in vzpon na Brano sta bila premierna preizkusa moči in veščin mladih plezalcev.