Kolumna

Legende slovenskega alpinizma

Aleš Česen in Luka Lindič na severnem vrhu Gašerbruma IV (foto Aleš Česen)

sreda, 17. avgust 2016

Aleš Česen in Luka Lindič po vrnitvi iz Karakoruma na 1. programu Radia Slovenija in Radiu Ognjišče

Po vrnitvi z alpinistične odprave Gašerbrum IV sta bila alpinista Aleš Česen in Luka Lindič gosta voditelja Aleša Ogrina v oddaji Gymnasium na 1. programu Radia Slovenija, nekaj dni prej je bil Česen v gosteh Blaža Lesnika na Radiu Ognjišče. Vabljeni k poslušanju!

"Po vrnitvi iz pakistanskega Karakoruma, kjer sta šele kot četrta naveza preplezala zahtevni sevorozahodni greben Gašerbruma IV, v studio 1. programa Radia Slovenija prihajata Luka Lindič in Aleš Česen. Alpinista predstavljata vrhunec našega mladega vala alpinizma. Z njima bomo predstavili odhod na tovrstno odpravo, govorili o vplivu tako ekstremne nadmorske višine na telo plezalca, razmišljali pa bomo tudi o preseganju meja lastnih zmožnosti. Seveda ne bomo pozabili niti na nagrado zlati cepin, ki sta jo z Markom Prezljem alpinista osvojila v minuli sezoni," je napovedal voditelj Aleš Ogrin. Oddajo Gymnasium, ki je bila na 1. programu Radia Slovenija na sporedu 17. avgusta, lahko poslušate v arhivu na tej povezavi.

Aleš Česen je bil 12. avgusta gost Blaža Lesnika v oddaji Doživetja narave. Pogovoru lahko prisluhnete v arhivu Radia Ognjišče na tej povezavi.

----------------------
Povezani novici:
Poročilo alpinistične odprave Gašerbrum IV 2016
Aleš Česen in Luka Lindič na Broad Peaku in severnem vrhu Gašerbruma IV