Kolumna

Giants of the Himalayas

ponedeljek, 15. junij 2020

Izdelek meseca - Giants of the Himalayas (Velikani Himalaje)

Med 15. junijem in 15. julijem 2020 smo za vas pripravili naslednji Izdelek meseca: knjigo Giants of the Himalaya, angleški prevod razprodane slovenske različice Velikani Himalaje. V času tega tedna lahko izdelek kupite s 50-odstotnim popustom.

Avtor knjige Velikani Himalaje/Giants of the HimalayasViki Grošelj, rojen 1952, je vrhunski alpinist in himalajec. Kot alpinist je poleg številnih vzponov, ki jih je opravil v domačih in tujih gorah, sodeloval na več kot tridesetih odpravah v izvenevropska gorstva. V Himalaji je opravil enajst vzponov na vrhove desetih osemtisočakov.

Velikani Himalaje/Giants of the Himalayas je že štirinajsta knjiga tega plodovitega alpinističnega pisca, v slovenščini že razprodana. V njej je predstavil vseh štirinajst svetovnih osemtisočakov in orisal zgodovino vzponov nanje s posebnim poudarkom na delovanju slovenskih alpinistov, ki so se z izjemnimi dosežki v Himalaji povzpeli na sam svetovni vrh. V knjigi so zbrani vsi podatki o udejstvovanju slovenskih alpinistov bodisi v slovenskih bodisi v tujih odpravah. Knjiga, urednik katere je Andrej Mašera, je napisana v živem in zanimivem slogu, ki je značilen za avtorja, in bogato opremljena s številnimi fotografijami.

Čeprav so jedro njegovega alpinizma vzponi na osemtisočake, je Grošelj tudi prvi Slovenec, ki se je povzpel na najvišje vrhove vseh celin. Julija 2002 je s smučarskim spustom s 7134 metrov visokega Pik Lenina v Pamirju, poleg projektov 8000 + in Najvišji vrhovi celin, dokončal svoj tretji alpinistični projekt Na smučeh od 0 preko 8000 metrov, s katerim se je ukvarjal trideset let.

CENA: V času med 15. junijem in 15. julijem 2020 lahko knjigo Giants of the Himalayas kupite po akcijski ceni s 50-odstotnim popustom: 7,45 €* (redna cena: 14,90 €).
*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.


Informacije in naročila:
 

planinska_zalozba_modra_stevilka

logo_planinska_zalozba

baner_spletna_trgovina_186x130

znak_spm_bela