Kolumna
četrtek, 12. april 2018

Posveti Komisije za alpinizem z načelniki - Gorenjska regija

Spoštovani načelniki, namestniki in ostali člani alpinističnih kolektivov. Kot ste morda že zasledili na spletni strani KA, v torek, 24. 4. 2018 nadaljujemo s posveti s člani alpinističnih odsekov, katerih namen je v prvi vrsti komunikacijsko zbližanje in izmenjava informacij.

Ugotavljamo namreč, da se kolektivi po državi soočajo z raznoraznimi izzivi, o katerih smo na KA morda premalo seznanjeni. Verjetno pa je med njimi marsikateri rešljiv tudi s sodelovanjem in vključitvijo pomoči odsekov ali krovne organizacije. Tudi v IO KA snujemo razne načrte, ki bi vam jih radi predstavili, predvsem pa bi želeli dati glas vam, načelnikom, namestnikom in ostalim zainteresiranim, da izpostavite vaša vprašanja, pobude in pripombe.

Okvirno se bomo gotovo dotaknili problematike komunikacije na relaciji KA - odseki, aktivnosti odsekov in alpinističnih šol, članstva in zavarovanja, vrhunskega alpinizma (odprav, taborov itn.), vrtanja v gorah ipd.

V prvi vrsti je posvet namenjen vodilnim na odsekih in klubih, torej načelnikom in vašim namestnikom. Povabite pa prosim tudi vse ostale zainteresirane člane vašega kolektiva.

Posvet bo v torek, 24. 4. ob 19.00 v prostorih PD Radovljica, Ulica Staneta Žagarja 2b (poslovna stavba pri športnem parku, prvo nadstropje).

Pričakujemo udeležbo vseh Gorenjskih odsekov, vabljeni pa tudi načelniki iz drugih regij. Če tokrat ne utegnete, sledita še posveta na Primorskem (maj) in v Ljubljani (junij).

Vseeno upamo in pričakujemo, da se vidimo v čim večjem številu.

Se vidimo! Srečno!

Peter Bajec, načelnik IO KA PZS