petek, 1. junij 2018

Dolomiti 2018 - razpis tabora za mlade perspektivne alpiniste

Tabor je namenjen izključno registriranim perspektivnim alpinistom ter starejšim pripravnikom obvezno v navezi z alpinistom, rojenim leta 1991 in mlajšim.

Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije organizira poletni plezalni tabor za perspektivne alpiniste v Dolomitih, ki bo predvidoma potekal od sobote, 21. julija do nedelje, 29. julija 2018.

 Tabor je namenjen izključno registriranim perspektivnim alpinistom ter starejšim pripravnikom obvezno v navezi z alpinistom, rojenim leta 1991 in mlajšim, ki morajo pisno preko elektronske pošte (e-naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: Tabor Dolomiti) poslati izpolnjeno prijavnico najkasneje do petka, 22. junija 2018, do 12. ure (kasnejše in nepopolne prijave, ki ne bodo na priloženem obrazcu se ne upoštevajo!).Vsi udeleženci morajo imeti sklenjeno članstvo/zavarovanje A pri PZS.

 

Število udeležencev tabora je okvirno omejeno na 12 alpinistk in alpinistov. Udeleženci tabora bodo izbrani na osnovi petnajstih najboljših letnih skalnih vzponov ter najboljših športnoplezalnih smeri opravljenih v zadnjih treh letih (2016 - 2018). V primeru, da ne bo dovolj prijav, bomo udeležbo omogočili tudi interesentom letnik 1990 in starejšim. Prednost pri izboru bodo imele alpinistke in alpinisti, ki niso člani SMAR.

Tabor bo vodil Andrej Grmovšek s pomočnico/kom. Lokacija tabora bo kamp Colfosco v Alta Badiji, ki je odlično izhodišče za stene Heiligerkreuzkofla, Langkofla, Marmolade, severnega dela masiva Sella in Sass da Ciampacu... Poudarek tabora bo na skalnem plezanju ne/manj opremljenih smeri.

KA PZS bo krila del stroškov tabora. Podrobnosti po izboru.

Kontaktna oseba: Peter Bajec - Poli, 041 622 713 ali Matjaž Šerkezi, 041 663 446. Vse potrebne informacije ter podrobnosti boste kandidati in kasneje udeleženci dobili po elektronski pošti.

Peter Bajec,
načelnik IO KA PZS