Kolumna

Marija in Andrej Štremfelj (foto Manca Čujež)

ponedeljek, 18. junij 2018

Andrej Štremfelj kandidat za ime tedna na Valu 202

Alpinist Andrej Štremfelj, dobitnik letošnje nagrade zlati cepin za življenjsko delo v alpinizmu, je kandidat za ime tedna na Valu 202. Zanj lahko glasujete s SMS-sporočilom VAL1 na 1919, v spletni anketi in v živo na 01/475 22 02 v ponedeljek ob 11.00.

Med tremi kandidati, ki so najbolj zaznamovali pretekli teden, je v rubriki Ime tedna na Valu 202 poleg Jožeta Weissa in Bogdana Finka tudi Andrej Štremfelj (AO PD Kranj), slovenska alpinistična legenda.

Andrej Štremfelj, legenda alpinizma,  dobitnik letošnje nagrade zlati cepin za življenjsko delo v alpinizmu.  Med drugim je bil  prvi Slovenec na Everestu, z ženo Marijo pa prvi zakonski par na strehi sveta. Zlati cepin je do zdaj prejelo že sedem Slovencev,  a je prvi, ki je to prestižno priznanje prejel za življenjsko delo.

Zanj glasujete tako, da pošljete SMS s ključno besedo VAL1 na 1919. SMS stane 1 € in pomeni humanitarni prispevek v projektu Botrstvo v Sloveniji. Glasujete lahko do ponedeljka do 11.30.

Glasovanje v živo na 01/475 22 02 bo na Valu 202 v ponedeljek, 18. junija, ob 11.00.

Spletna anketa
je dosegljiva na tej povezavi.

>>> Posodobljeno: Ime tedna je postal Jože Weiss, poveljnik črnomaljskega štaba CZ, ki je koordinirala obsežno akcijo pomoči vsem prizadetim v neurjih, ki so prizadela Črnomelj in okolico.

V šestindvajsetletni zgodovini podeljevanja zlatega cepina, najvišjega priznanja za alpinistične dosežke na svetu, so slovenski alpinisti že sedemkrat prejeli mednarodno odličje za najvidnejši alpinistični vzpon, Andrej Štremfelj pa je prvi Slovenec, ki bo prejel zlati cepin za življenjsko delo v alpinizmu, in sploh edini prejemnik tega prestižnega priznanja tako za življenjske dosežke kot za vrhunski vzpon, saj sta si z Markom Prezljem leta 1992 prislužila prvi podeljeni zlati cepin za prvenstveni vzpon po južnem stebru Kangčendzenge.