Kolumna

Andrej Štremfelj na Poljskem prejel zlati cepin za življenjsko delo (foto Lucyna Lewandowska)

ponedeljek, 1. oktober 2018

Andrej Štremfelj kandidat za ime tedna na Valu 202

Andrej Štremfelj, legenda alpinizma, ki je na gorniškem festivalu v Ladeku na Poljskem kot prvi Slovenec prejel zlati cepin za življenjsko delo, je kandidat za ime tedna na Valu 202. Zanj lahko glasujete s SMS-sporočilom VAL3 na 1919, v spletni anketi in v živo na 01/475 22 02 danes ob 11.00.

Med tremi kandidati, ki so najbolj zaznamovali pretekli teden, je v rubriki Ime tedna na Valu 202 poleg Matjaža Turela in Anje Štefan tudi Andrej Štremfelj (AO PD Kranj), slovenska alpinistična legenda.

Andrej Štremfelj, legenda alpinizma, ki je na gorniškem festivalu v Ladeku na Poljskem kot prvi Slovenec prejel zlati cepin za življenjsko delo. Tako je tudi v svetovnem merilu postal edini, ki se lahko pohvali s prestižnim priznanjem tako za življenjske dosežke kot za vrhunski vzpon.

Zanj glasujete tako, da pošljete SMS s ključno besedo VAL3 na 1919. SMS stane 1 € in pomeni humanitarni prispevek v projektu Botrstvo v Sloveniji. Glasujete lahko do ponedeljka do 11.30.

Glasovanje v živo na 01/475 22 02 bo na Valu 202 v ponedeljek, 1. oktobra, ob 11.00.

Spletna anketa
je dosegljiva na tej povezavi.

>>> Posodobljeno: Ime tedna je postal Matjaž Turel, vodja internističnega dela programa presaditve pljuč v UKC Ljubljana, kjer so uspešno izvedli prvo sočasno presaditev obeh pljučnih kril, kar pomeni začetek popolnega programa presaditve pljuč v Ljubljani, predvsem pa možnost večjega števila operacij.

Andrej Štremfelj na Poljskem prejel zlati cepin za življenjsko delo
Andrej Štremfelj je pretekli konec tedna na gorniškem festivalu v Ladeku na Poljskem kot prvi Slovenec prejel zlati cepin za življenjsko delo in tako postal edini zemljan s tem prestižnim priznanjem tako za življenjske dosežke kot za vrhunski vzpon. Slovenska alpinistična legenda je veličastno skulpturo prejela iz rok alpinista mlajše generacije Luke Lindiča, zahvalil pa se je ženi Mariji, brez katere ne bi dosegel takšnih uspehov.