Kolumna

Legende slovenskega alpinizma
ponedeljek, 3. december 2018

SMAR zaključil sezono pod istrskim soncem

Zaključno akcijo je SMAR izvedel v vikendu med 16. in 18. 11. 2018 v Istri. Locirani smo bili v apartmaju v Buzetu, v soboto in nedeljo pa smo plezali po okoliških plezališčih. Vreme nam je stalo ob strani, tako da smo se domov lahko vrnili z rokami, ki smo jih vlekli po tleh.

Trajanje: 16.-18. november 2018
Lokacija: Istra, plezališči Buzetski kanjon in Pandora
Udeleženci: vsi člani SMAR - Bor Levičnik, Matevž Štular, Sara Jaklič, Andrej Jež, Žiga Oražem, Matija Volontar, Aleš Česen in Marija Jeglič

ka_pzs_smar_zakljucek_2018_foto_arhiv_ka_pzs__3_

V petek, 16. novembra smo se po končanih službah in šolah odpravili na dogovorjeno zborno mesto. Trije člani SMAR se nam, zaradi neodložljivih obveznosti pridružijo kasneje. Večer mine v prijetnem druženju in »brainstorming« SMR-ovskih aktivnosti za naslednje leto.

V soboto, 17. novembra se po zajtrku odpravimo v plezališče Buzetski kanjon, sektor Pengari. Plezali smo do zadnjih sončnih žarkov in še malo čez, dokler nas ni pregnal mraz. V apartmaju smo si skuhali večerjo, sledi druženje in načrtovanje prihodnjih akcij.

Nedeljo, 18. novembra začnemo z zajtrkom in pakiranjem. Nato smo se odpravili v plezališče Pandora. Ni treba dvakrat omeniti, da smo se vsi naplezali. Akcijo smo zaključili s sladoledom pri Vikiju, nato pa smo si le še pomahali v slovo.

ka_pzs_smar_zakljucek_2018_foto_arhiv_ka_pzs__2_

Vtisi udeležencev:

Matevž Štular: Kombinacija toplih sončnih žarkov in sramežljivih potez zime je ustvarila prijetno okolje za prekrasen vikend. Poleg same plezarije sem izredno užival v pogovorih in druženju. Zdi se mi, da je klima v skupini res prijetna.

Bor Levičnik: Super preživet vikend v sončnem Roču z odličnim plezanjem in še boljšo družbo; skratka hedonizem!

Sara Jaklič: Prijetno bivanje je popestrilo lepo vreme, ki nas je spremljalo cel vikend.
Svoje plezalne ambicije smo tako lahko umestili v koledar in se preizkusili v težkih in nekoliko lažjih smereh, ki jih ponujajo istrska plezališča.

Matija Volontar: Običajno vse sončne dni izkoristimo za potepanje po hribih. Tokrat smo se za spremembo zbrali precej stran od hribov, kar ustvari precej neobremenjeno vzdušje. S frikanjem na soncu v popolnem apnencu in s pristnim druženjem v večernih urah smo spodobno zaključili, po mojem mnenju precej uspešno alpinistično sezono, kar je bistvo zaključne akcije.

ka_pzs_smar_zakljucek_2018_foto_arhiv_ka_pzs__1_

Akcija uspešna, mi pa navdušeni za novo sezono.


Zapisala Marija Jeglič, fotografirali udeleženci akcije