Kolumna

Bovec Outdoor Film Festival dvanajstič

sobota, 22. december 2018

Bovec Outdoor Film Festival dvanajstič od 28. do 30. decembra

Pred vrati je dvanajsta izvedba bovškega festivala filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami. Okrogla miza in predavanja v petek, v soboto in nedeljo pa 27 filmov.

Tako kot lani se festival BOFF začenja v Stergulčevi hiši. V petek ob 16. uri z okroglo mizo o upravljanju veslanja na Soči, ob 18. uri pa sledi prvo predavanje: Žiga Humar bo govoril in pokazal soteskanje po Evropi. Ob 19. uri o svojih ledenih strasteh predava ledni plezalec Aljaž Anderle. Ob 20. uri predavateljski oder prevzame zadnji govorec večera, alpinist Bogdan Biščak, ob 21. uri pa razstavo svojih slik odpre slikar in kipar Evgen Čopi Gorišek.

V soboto se projekcije filmov v veliki dvorani Kulturnega doma Bovec začnejo ob 17. uri, v nedeljo pa ob 18. uri. Kot je že tradicija, so razvrščeni v po štiri sklope na dan, dolge do dve uri. Tudi po tematiki so združeni v sklope. Eden bolj snežni s smučanjem in deskanjem po strminah, drugi okoljski, tretji s športnicami v glavnih vlogah, pa letenje, divja voda, seveda kot vedno tudi plezanje in gorsko kolesarjenje dobita svoj prostor.

Filmov slovenske produkcije bo tokrat na sporedu devet in prisotni bodo avtorji vseh ter še kakšen akter, z njimi bomo spregovorili po projekcijah.

Sobotno dopoldne bosta obiskovalcem zapolnili delavnici. Izbirajo lahko med fotopobegom v okolico Bovca ali preventivno delavnico smučanja in deskanja izven urejenih smučišč na Kaninu.

Lanski obisk projekcij in predavanj je bil rekorden, zato ni odveč, če si s sporočilom na email naslov office@boff.si rezervirate vstopnice za želeni sklop (5 €), dan (8 €) ali abonma za vse dni (22 €).

Poskrbljeno bo tudi za varstvo in animacijo otrok – v bovški enoti knjižnice Cirila Kosmača Tolmin jih
»prevzamejo« v soboto in nedeljo med 18. in 21. uro.

Spored in druge podrobnosti najdete na spletnem mestu festivala www.boff.si.