Kolumna

Legende slovenskega alpinizma
sreda, 12. junij 2019

Vseslovenski alpinistični tabor - Pipa miru

Tabor poteka na Petkovih njivah pod Vršiči. Tabor Kamničani v okviru odseka organiziramo že 13 let in je namenjen spominu na vse umrle alpiniste, prijatelje, katerih se mnogokrat spominjamo. Pipa pa je namenjena predvsem sprostitvi razgretih strasti.

Vseslovenski alpinistični tabor - Pipa miru
v sodelovanju s Komisijo za alpinizem
21. - 23. junij 2019

Največ se seveda pleza, alpinistične smeri. Tečajniki lahko opravijo izpitno turo za mlajšega pripravnika in nova generacija alpinistične šole več dni preživi v hribih, pleza in uživa. Namen je plezanje v okoliških hribih (Vežica, Vršiči, Lučki dedec, JV stena Lučke Brane ali Babe in J stena Ojstrice, lahko tudi severna). V okolici nekdanje koče na Korošici so tudi športno plezalne smeri.

Dobra družba in veliko vzponov «ta zagnanim« ne uide.

Spi se v šotorih v okolici kurišča pod steno na njivah. Po odsekih se organizirajte glede šotorov in hrane (posode, gorilniki, šotor ...). Tekoča voda je pod Lučkim Dedcem, 200 m od pogorele koče. Na petkovih njivah skrbimo, da vse kar prinesemo s seboj tudi odnesemo nazaj v dolino. Vsi glasbeniki ne pozabite svojih inštrumentov, da bo ob večerih glasno. Znamenita pipa miru bo zaokrožila v petek in soboto zvečer.

Dostop do Petkovih njiv je možen iz doline Kamniške Bele ali s planine Podvežak.

Dodatne informacije so možne na elektronskem naslovu ziga.orazem@gmail.com.

Zagotavljam da se bomo imeli odlično, prostora za šotore ne bo zmanjkalo, dostopa do pod sten ni veliko; samo do Petkovih njiv moraš prikorakati s težkim nahrbtnikom.

Se vidimo!

 

Vodja tabora: Žiga Oražem, AO PD Kamnik