Kolumna

Luka Stražar, Tom Livingstone in Aleš Česen, prejemniki zlatega cepina za vzpon na Latok I (foto Tom Livingstone)

ponedeljek, 5. avgust 2019

Glasujte za ime tedna na Valu 202 - za slovenski del naveze Česen-Stražar-Livingstone

Glasujete lahko s SMS-sporočilom na 1919, v spletni anketi in v živo na 01/475 22 02 v ponedeljek ob 11.00.

Kandidati za ime tedna na Valu 202 so:
  • Ana Petrič, direktorica centra starejših Notranje Gorice in vodja projekta Počitnice v zameno za prostovoljno delo. Do konca poletja bodo krepili medegeneracijsko sodelovanje in osmim prostovoljcem ponudili brezplačno enotedensko nastanitev. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)
  • Aleš Česen in Luka Stražar, alpinista, ki sta za zgodovinski uspeh, lanski prvenstveni vzpon na 7.145 metrov visoki pakistanski vrh Látok s severne strani prejela zlati cepin, najvišje svetovno priznanje za alpinistične dosežke. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)
  • Robert Zorec, raziskovalec z ljubljanske Medicinske fakultete in soavtor študije v kateri so s kolegi iz biomedicinskega centra Celica ter Kemijskega inštituta, odkrili nov mehanizem delovanja ketamina in s tem odprli nove možnosti pri zdravljenju depresivnih motenj. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)
>>> Dopolnjeno: Ime tedna je Ana Petrič, vodja projekta Počitnice v zameno za prostovoljno delo.

Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).


Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke, vključene v projekt Botrstvo v Sloveniji.