Kolumna

Korajža je ženskega spola

petek, 30. avgust 2019

Korajža je ženskega spola v SPM še do 8. septembra

Muzejska razstava Korajža je ženskega spola, posvečena najuspešnejšim alpinistkam Planinske zveze Slovenije, je v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani na ogled še do vključno 8. septembra 2019. V petek, 6. septembra, organizirajo tudi zadnje vodenje po razstavi v družbi Ines Božič Skok in Sanje Vranac.

Muzejska razstava Korajža je ženskega spola, ki je bila odprta 7. septembra 2018, je posvečena članicam prvih ženskih odprav iz osemdesetih let ter kasnejšim izjemnim ženskim navezam in posameznicam - to so Danica Blažina, Ines Božič Skok, Staza Černič, Martina Čufar Potard, Nastja Davidova, Tina Di Batista, Nevenka Dolenc, Betka Galičič, Tanja Grmovšek, Lidija Honzak, Tjaša Jelovčan, Monika Kambič, Vlasta Kunaver, Maja Lobnik, Irena Mrak, Marija Štremfelj, Mojca Švajger, Aleksandra Voglar, Sanja Vranac in Mira Zorič.

Slovenski planinski muzej v petek, 6. septembra, ob 18. uri vabi v Mojstrano na zadnje javno vodstvo po razstavi Korajža je ženskega spola z alpinistkama Ines Božič Skok in Sanjo Vranac. Ob 19. uri sledi muzejski večer z Ines Božič Skok: Gore kot (po)klic. Alpinistka, ki je pred 40 leti »zlezla« prve alpinistične smeri, je še danes povezana z njimi, saj se tudi njena poklicna pot prepleta z gorami. Večer v sklopu muzejske razstave Korajža je ženskega spola bo zgoščen pregled njenega alpinizma od prvih ženskih ponovitev do Patagonije in Himalaje. Vstopnine ni!

Razstava bo v Slovenskem planinskem muzeju na ogled le še do vključno nedelje, 8. septembra 2019. Če si je še niste, si jo zagotovo velja ogledati!