Kolumna

Andrej in Marija Štremfelj (foto osebni arhiv)

torek, 31. marec 2020

Zgodbe iz izolacije: Marija in Andrej Štremfelj

V četrtek, 2. aprila ob 20. uri, ne zamudite zanimivega predavanja. Predavala bosta zakonca Štremfelj.

Andrej Štremfelj je bil z Jernejem - Nejcem Zaplotnikom leta 1979 prvi Slovenec, oz. takrat Jugoslovan, ki je stal na strehi sveta, mount Everestu. Kasneje sta bila z ženo Marijo prvi zakonski par, ki je skupaj stal na Everestu.

Rojena s pol leta razlike, starša trem otrokom. Njuna življenjska pot je bila v marsičem podobna. Oba sta diplomirala in postala pedagoga. Oba sta začela s plezanjem. Leta 1972 in 75 sta se vpisala v alpinistični odsek. Od tam se je njuna pot strmo, a zanesljivo vzpenjala. Športno plezanje, alpinizem, prvenstveni vzponi v naših gorah in tujih 6-, 7- in 8-tisočakih.

Dolgoletna člana AO Kranj, učitelja, profesorja, gorska vodnika, pedagoga poklicno, pedagoga privatno, pedagoga alpinistično; skratka: ta prava hribovca!

Povezava do spletne predavalnice Zoom: https://zoom.us/j/892498709

Priporočamo, da predavalnico obiščete 5 minut pred predavanjem in si tako uredite vse tehnične stvari. Namestitev programa Zoom je enostavna, le sledite navodilom po kliku na povezavo in potrdite varnostna vprašanja. Ko je Zoom enkrat na računalniku, ga spletna stran samodejno odpre. Vpišete svoje ime, potrdite in počakajte začetek predavanja.