Kolumna

Legende slovenskega alpinizma
ponedeljek, 6. julij 2020

Alpinistični tabor Berchtesgaden 2020 | razpis za perspektivne alpiniste

Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije organizira poletni plezalni tabor za perspektivne alpiniste v Berchtesgadnu, ki bo predvidoma potekal od sobote, 25. julija do nedelje, 01. avgusta 2020.


Tabor je namenjen izključno registriranim perspektivnim alpinistom ter starejšim pripravnikom obvezno v navezi z alpinistom, rojenim leta 1993 in mlajšim, ki morajo pisno preko elektronske pošte (e-naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: Tabor Berchtesgaden) poslati izpolnjeno prijavnico najkasneje do petka, 17. julija 2020 (kasnejše in nepopolne prijave, ki ne bodo na priloženem obrazcu se ne upoštevajo!).

Vsi udeleženci morajo imeti sklenjeno članstvo/zavarovanje A pri PZS.


Število udeležencev tabora je okvirno omejeno na 12 alpinistk in alpinistov. Udeleženci tabora bodo izbrani na osnovi petnajstih najboljših letnih skalnih vzponov ter najboljših športnoplezalnih smeri opravljenih v zadnjih treh letih (2018 - 2020). V primeru, da ne bo dovolj prijav, bomo udeležbo omogočili tudi interesentom letnik 1992 in starejšim. Prednost pri izboru bodo imele alpinistke in alpinisti, ki niso člani SMAR.

Tabor bo vodil Luka Lindič s pomočnikom. Vse ostale informacije glede nastanitve in podobno bodo znane v prihodnjih tednih. Poudarek tabora bo predvsem na skalnem plezanju ne(manj)opremljenih smeri v granitu.

KA PZS bo krila del stroškov tabora. Podrobnosti po izboru.

Kontaktna oseba: Peter Bajec - Poli, 041 622 713 ali Matjaž Šerkezi, 041 663 446. Vse potrebne informacije ter podrobnosti boste kandidati in kasneje udeleženci dobili po elektronski pošti.

PDF Razpis
DOC Prijavnica