Kolumna

Legende slovenskega alpinizma
sreda, 9. september 2020

4. Festival Kotečnik

Namen dogodka je združevanje lokalnih skupnosti, tako športnih društev, turističnih kmetij in drugih ponudnikov, ki so aktivni na območju hriba Kotečnik.

Obiskovalci bodo tako preko aktivnosti spoznali pestro ponudbo in preživeli aktiven dan v naravi. Pravijo, da v tretje gre rado, pri nas pa v četrto še bolj. Letošnja posebnost je, da organizacija ne bo samo v rokah Plezalnega društva Beta, vendar se je pridrižilo tudi Športno društvo Vertikala. Povezujemo panožno zvezo PZS, lokalne organizacije, športno skupnost in druge projekte. S skupnimi močmi smo nadgradili program festivala, ki bo letos potekal kar na dveh prizoriščih.

Datum: 12. september 2020
Kje:plezališče Kotečnik (PK), Turistična kmetija Tratnik (TKT) in Bike gverk Kotečnik (BGK)


Z nakupom festivalske karte, 15 evrov,  podpreš festival, bike park, skupnost in projekt O.S.P.  Festivalska karta; pokrije kotizacijo v izbrani kategoriji, zajtrk in malico »na žlico«, festivalsko majico in udeležbo v žrebu za glavne nagrade.

Program

Rekreativni tekmovalni del - bolj za izkušnjo in manj za rezultat
9.00-17.00; Plezalno tekmovanje (TKT in PK)
Izberi svojo kategorijo (do 6a+, 7a+ in 8c+) in se s partnerjem preizkusita svojo plezalno formo. Brez pritiska in brez sodnika izpolnita plezalni list, se poskusita držati pravil in oprimkov. Stopnička na zmagovalnem odru ne igra pomena, je pa pomembno, da se zabavaš. S svojim sodelovanjem podpreš tudi projekt OSP.
9.00-16.00; Vodena kolesarska tura (BGK)
Spoznaj Kotečnik iz kolesa in se ne ustraši vzponov in zavitih poti. Letos po delu Slovenske turnokolesarske poti.
9.00-16.00; Flow state - odprt kolesarski session (BGK) in »best on track« tekmovanje
Na čisto svežem bike parku so lepe linije, primerne za vsakogar. Možno bo preizkusiti nove serije koles naših sponzorjev, se udeležiti razgledne ture ali pa samo debatirati in glancati svoj bicikl.


Spremni program
17.00-20.00; Solid core - dogajanje v na prizoriščih BGK in TKT ( pogostitev, akrojoga, fotografska razstava, slackline,.. ) Za vsak trajen uspeh potrebuješ trdno osnovo. Na delavnicah v festivalskem kampu lahko od strokovnjakov in mojstrov veščin osvojiš znanje, ki krepi tvoje telo in duha. Tako dvigneš svoj nivo, in deliš svojo iskušnjo.


Zaključni del ( TKT)
20.00-20.30.00; Live intervju - Začetki plezališča Kotečnik
S pionirji vrtanja na Kotečniku bomo poiskali prvi svedrovc plezališča, in mu dovolili da pove zgodbo.
20.30-21.00; Slovesnost - razglasitev in podelitev nagrad
Kultni pokali, solza sreče, gajbica lokalnih dobrot ali vrhunska špotrna oprema. Vsak pride na svoj račun. Čeprav je glavna nagrada v kategoriji samo ena, izkušnja in doživetje ostaneta vsakemu.
21.00-22.00; Koncert - Zajtrk
Za zaključek dneva z glasbo in plesom postavimo vse na svoje mesto. Vtisnemo občutke pestrega dne in delimo nasmehe za na pot. Letos dva tempa in dva prizorišča.


Z vašim sodelovanjem...
...boste pripomogli k boljši prepoznavnosti Kotečnika kot pomembne lokacije za razvoj športa.
...boste popestrili vsebino in dogajanje.
...boste podprli vse prostovoljce, ki se trudijo za promocijo in ohranjanje športnih dejavnosti v naravi.
...boste pripomogli k promociji avanturističnih športov, kot so plezanje in gorsko kolesarjenje.
...boste lahko predstavili vaše delo in sklenili nova prijateljstva.


Za razvoj športa in skupnosti nam je izredno pomembno vaše sodelovanje! Vsaka oblika, in način sta dobrodošla. Saj tako ustvarjamo raznoliko skupnost, ki vključuje vse.