Kolumna

Legende slovenskega alpinizma

Nejc Zaplotnik - Sanjaj le velike sanje (vir Mestna knjižnica Kranj)

sreda, 8. december 2021

Nejc Zaplotnik - Sanjaj le velike sanje

Planinsko društvo Kranj organizira filmski večer v čast Nejcu Zaplotniku, na katerem bodo predstavili dokumentarni film o izjemnem alpinistu, piscu in človeku. Pred ogledom filma bo o Nejcu predaval njegov mladostni prijatelj in soplezalec Tone Perčič. Vabljeni v Mestno knjižnico Kranj v četrtek, 9. decembra, ob 18. uri.

V dokumentarnem filmu Nejc Zaplotnik - Sanjaj le velike sanje, ki je bil posnet v režiji Planinskega društva Kranj, boste videli, kako so našega izjemnega alpinista, pisca in človeka, Nejca Zaplotnika, doživljali njemu najbližji sopotniki (sin, žena, najboljši prijatelji in soplezalci). Film vsebuje tudi originalne posnetke legendarnega vzpona na Mt. Everest iz leta 1979. Pred ogledom bo o Nejcu predaval njegov mladostni prijatelj in soplezalec Tone Perčič. Vabljeni na filmski večer v Mestno knjižnico Kranj v četrtek, 9. decembra, ob 18. uri.

Pri PD Kranj se intenzivno pripravljajo tudi na izdajo alpinističnega dnevnika Nejca Zaplotnika, v katerem je karizmatični kranjski alpinist med letoma 1969 in 1971 temeljito, iskreno in doživeto opisal vzpone in dogodivščine tistega obdobja. Dnevnik bodo v samozaložbi izdali spomladi, vsa sredstva, zbrana s prodajo knjige, pa bodo namenjena odseku Nejca Zaplotnika, ki bo združeval pohodnike z drugačnimi zmožnostmi. Preberite več na Siol.net: V Kranju se pripravljajo na izdajo alpinističnega dnevnika Nejca Zaplotnika