Kolumna

Legende slovenskega alpinizma

Zimska ledna kulisa. Foto Matej Ogorevc

nedelja, 12. december 2021

RAZPIS | UIAA mednarodni zimski plezalni tabor za mlade – Guillestre 2022

UIAA (International climbing and mountaineering organisation) in FFCAM (Fédération française des clubs alpins et de montagne) ponovno organizirata alpinistični tabor za mlade alpiniste. Glavni namen tabora bodo plezanje zaledenelih slapov in kombiniranih smeri, učenje tehnik plezanja v tovrstnem terenu ter druženje mladih plezalcev z širom Evrope na področju Briancona (Francija).


Tabor se bo odvijal v Guillestru (blizu Briancona) od nedelje, 20. 2. 2022 do sobote, 26. 2. 2022.

Tabor je namenjen izključno registriranim alpinistom ter starejšim pripravnikom obvezno v navezi z alpinistom, rojenim leta 1993 in mlajšim, ki morajo pisno preko elektronske pošte (e-naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: Tabor UIAA 2022) poslati izpolnjeno prijavnico najkasneje do vključno ponedeljka, 10. januarja 2022  (kasnejše in nepopolne prijave, ki ne bodo na priloženem obrazcu se ne upoštevajo!).

Vsi udeleženci morajo imeti sklenjeno članstvo/zavarovanje A pri PZS.

Število udeležencev tabora je omejeno na 5 udeležencev. Udeleženci tabora bodo izbrani na osnovi petnajstih najboljših lednih in kombiniranih vzponov, opravljenih v zadnjih štirih letih (2018 – 2021). 

Tabor bo koordiniral Gregor Šegel. Plezalni cilji se bodo na taboru izbirali glede na trenutne razmere ter sposobnosti udeležencev. Podrobnosti bodo sporočene po izboru.

KA PZS bo krila del stroškov tabora.

Podrobnosti na: YOUTH ICE CLIMBING CAMP DATES CONFIRMED – UIAA (theuiaa.org)

Kontaktni osebi: Gregor Šegel, 030 323 248 ali Matjaž Šerkezi, 041 663 446. Vse potrebne informacije ter podrobnosti boste kandidati in kasneje udeleženci dobili po elektronski pošti.

Priloga:
DOC Prijavnica