Kolumna

Legende slovenskega alpinizma
torek, 25. oktober 2022

RAZPIS I Zimski alpinistični tabor Tatre 2022

Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije organizira zimski alpinistični tabor, ki bo potekal od sobote, 26. 11. 2022 do sobote, 03. 12. 2022.

Tabor se bo odvijal v slovaških in poljskih Tatrah. Več informacij bodo udeleženci prejeli po izboru. Namen tabora bo plezanje zimskih smeri. Plezalni cilji se bodo na taboru izbirali glede na trenutne razmere.

Tabor je namenjen izključno registriranim alpinistom ter starejšim pripravnikom obvezno v navezi z alpinistom, rojenim leta 1993 in mlajšim, ki morajo pisno preko elektronske pošte (e-naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: Tatre 2022) poslati izpolnjeno prijavnico najkasneje do vključno ponedeljka, 07.11.2022, (kasnejše in nepopolne prijave, ki ne bodo na priloženem obrazcu se ne upoštevajo!).

Vsi udeleženci morajo imeti sklenjeno članstvo/zavarovanje A pri PZS.

Število udeležencev tabora je omejeno na 10 alpinistk in alpinistov. Udeleženci tabora bodo izbrani na osnovi 15 najboljših zimskih (kombiniranih ali lednih) vzponov v zadnjih treh letih (2020 - 2022). V primeru, da ne bo dovolj prijav, bomo udeležbo omogočili tudi interesentom letnik 1992 in starejšim.

Izbrani udeleženci tabora bodo v roku nekaj dni od izbora prejeli obvestilo o plačilu kotizacije v višini 50 €. Ta mora biti plačana v roku 5 dni od prejema obvestila, sicer se šteje, da udeležba na taboru ni potrjena. Z uvedbo kotizacije želi KA zagotoviti določeno stopnjo resnosti in odgovornosti pri prijavah. V preteklosti se je pogosto dogajalo, da so nekateri udeleženci taborov dan ali dva pred taborom preklicali svojo udeležbo in s tem preprečili udeležbo na taboru komu drugemu oz. otežili organizacijo tabora. V primeru neudeležbe se kotizacija ne vrača.

Tabor bo vodil Martin Žumer s pomočnikom Nejcem Marčičem.

KA PZS bo poskrbela za organizacijo tabora in udeležencem krila del stroškov tabora.

Kontaktna oseba: Martin Žumer, 031 780 621 ali Matjaž Šerkezi, 041 663 446. Vse potrebne informacije ter podrobnosti boste kandidati in kasneje udeleženci dobili po elektronski pošti.

Z lepimi pozdravi.

Oto Žan, načelnik IO KA PZS

Priloga:
DOC Prijavnica