ponedeljek, 13. marec 2023

Prednaročilo nove knjige | Spomini starega alpinista

Peter Muck se spominja svojih plezalskih prigod iz časa takoj po 2. svetovni vojni, ko se je naš alpinizem začel na novo razvijati.

Muck v svojih spominih, opisanih v novi knjigi Spomini starega alpinista ne opisuje klasičnih alpinističnih vzponov, v katerih teče znoj in diši po strahu. Nasprotno - pripoveduje o vsem drugem, kar ga je na turah spremljalo in mu pustilo spomine na mlade dni: o pomanjkanju plezalne opreme in posledične iznajdljivosti, o ljudeh in njihovih navadah, o dogajanju v kočah, prehrani in »prebavnih težavah« take in drugačne sorte. Na kratko ... Peter Muck na zelo pozitiven, samoironičen in nasploh s humorjem prežet način pripoveduje o življenju mladega alpinista takratnega časa.

Ideja o Petrovih zabavnih alpinističnih zgodbah se je porodila na vsakoletnih srečanjih alpinistov veteranov. Petrovi sodobniki, povečini same legende slovenskega alpinizma, so ga vztrajno nagovarjali, naj svoje zgodbe izda v knjigi in na ta način ohrani spomin na povojna leta, ko je bilo življenje (alpinista) drugačno kot danes.

Spomini_starega_alpinista___banner

Zanimivemu in lepo ubesedenemu pripovedovanju Petra Mucka se v Spominih starega alpinista ne smemo čuditi. Izhaja namreč iz posebne pripovedovalske družine - brat Kristjan (Muck) je dramski igralec, sestra Marlenka (Stupica) je ilustratorka, javnost najbolj poznana pa je prav gotovo hči Desa (Muck).

PDF Izvleček vsebine


PREDNAROČILO: Zgodbe povojnih alpinističnih dni Petra Mucka, SPOMINI STAREGA ALPINISTA izidejo konec marca. Do izida izkoristite prednaročniško ceno z 20 % popustom. 
Za 18,32 €, namesto rednih 22,90 €.

Naročite 
SPOMINE STAREGA ALPINISTA v spletni Planinski trgovini, na e-naslovu trgovina@pzs.si ali na brezplačni številki 080 18 93.


Prednaročniška cena velja zgolj v primeru, da bo plačana prednaročniška cena do dneva izida knjige.

Če bi poleg knjige Spomini starega alpinista naročali še drug artikel iz Planinske trgovine, ki bi ga želeli imeti prej, naročite knjigo Spomini starega alpinista ločeno. V nasprotnem primeru bo celotno naročilo oddano šele ob izdaji knjige.