sobota, 28. oktober 2023

RAZPIS I Zimski alpinistični tabor Tatre 2023


Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije organizira zimski alpinistični tabor, ki bo potekal od nedelje, 03. 12. 2023 do nedelje, 10. 12. 2023.

Tabor se bo odvijal v slovaških Tatrah v okolici jezera Zelene Pleso. Pridružili se bomo taboru, ki ga vsako leto organizirajo Poljski in Slovaški alpinisti. Namen tabora bo plezanje zimskih smeri in druženje s plezalci iz Slovaške in Poljske. Več informacij bodo udeleženci prejeli po izboru. Plezalni cilji se bodo na taboru izbirali glede na trenutne razmere.

Tabor je namenjen izključno registriranim alpinistom ter starejšim pripravnikom obvezno v navezi z alpinistom, ki pisno preko elektronske pošte (e-naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: Tatre 2023) poslati izpolnjeno prijavnico najkasneje do vključno ponedeljka, 13. 11. 2023, (kasnejše in nepopolne prijave, ki ne bodo na priloženem obrazcu, se ne upoštevajo!).

POMEMBNO:

  • Prijavnice zbiramo samo v PDF formatu in v enem dokumentu, sicer se ne bodo upoštevale!
  • Vsi udeleženci morajo imeti sklenjeno članstvo I zavarovanje A pri PZS za leto 2023.
  • Vsi udeleženci morajo imeti veljavno kartico zdravstvenega zavarovanja EU in sklenjeno dodatno zavarovanje za tujino za čas tabora.
  • Vsi udeleženci morajo biti registrirani v letu 2023.
  • Število udeležencev tabora je omejeno na 10 alpinistk in alpinistov. Udeleženci tabora bodo izbrani na osnovi 15 najboljših zimskih (kombiniranih ali lednih) vzponov v zadnjih treh letih (2021 - 2023).
  • Zaradi neresnosti nekaterih kandidatov pri taborih bodo udeleženci po izboru, v roku nekaj dni dobili informacijo I vabilo za plačilo kotizacije v višini 50 €. S plačilom kotizacije bodo potrdili udeležbo na taboru. S tem želimo od kandidatov več resnosti pri prijavah na razpise, saj se je prevečkrat zgodilo, da "neresni" kandidati, ki tik pred zdajci udeležbo prekličejo, zasedejo mesto tistim, ki bi se tabora res radi udeležili. V podobni obliki bomo ukrep poskusno izvajali pri vseh nadaljnjih razpisih. Kotizacija se v primeru neudeležbe tabora ne vrača.

 

KA PZS bo poskrbela za organizacijo tabora in udeležencem krila del stroškov tabora.
Kontaktna oseba: Miha Zupin, 040 496 786 ali Matjaž Šerkezi, alpinizem@pzs.si. Vse potrebne informacije ter podrobnosti boste kandidati in kasneje udeleženci dobili po elektronski pošti.

Z lepimi pozdravi.

Miha Zupin, vodja taborov KA PZS

Oto Žan, načelnik IO KA PZS
Priloga:
DOC Prijavnica