petek, 2. februar 2024

Knjiga meseca (- 50 %) | Trden kakor skala

Zgodovinska monografija o Turistovskem klubu Skala, napisala sta jo Peter Mikša in Elizabeta Gradnik, prinaša zgodovinski pregled delovanja tega elitnega slovenskega gorniškega kluba. V monografiji predstavita najpomembnejše skalaše in njihove zgodbe, a pravo težo da knjigi 141 fotografskih enot, od katerih je velik del sploh prvič predstavljen javnosti.


Iz družbe idealističnih, celo romantičnih in v gore zaljubljenih rosno mladih ljudi je na Slovenskem v obdobju med obema vojnama nastala močna planinsko-športna in kulturno-vzgojna organizacija - Turistovski klub Skala.

Obdobje delovanja Skale velja za eno najbolj vsestransko bogatih v slovenski gorniški zgodovini. Iz vrst skalašev je izšlo mnogo odličnih alpinistov, smučarjev, sankačev, gorskih reševalcev, fotografov, literatov, predavateljev in filmskih ustvarjalcev. Težko je reči, v kateri od teh dejavnosti je TK Skala dosegel najlepše rezultate, ker je bilo njegovo delo tako zelo vsestransko in so marsikje prav skalaši morali orati ledino.

Izdelek_meseca__Trden_kakor_skala

Zgodovino in zgodbe, za slovensko gorništvo in alpinizem tako pomembnega združenja, v monografiji Trden kakor skala odlično predstavljata navdušenca nad planinsko in alpinistično zgodovino, zgodovinarja Peter Mikša in Elizabeta Gradnik.

PDF Kazalo, uvodnik

planinska_trgovina_pzs_186x130

Živečih članic in članov ni več, njihove zgodbe pa živijo predvsem v njihovem brezčasnem delu, ki je imelo za Slovenijo izreden pomen. Velik del tega v zgodovinskem orisu prinaša prva monografija o tem elitnem slovenskem gorniškem klubu.

CENA
:
 februarja TRDEN KAKOR SKALA - 50 %8,95 €* (redna cena 17,90 €*).

*z DDV