7. tabor Nejca Zaplotnika na Ledinah z večjo udeležbo ostalih AO

Slovenija
Trajanje: 30.08.2019 - 01.09.2019

Vodja: Miha Zupin

Med 30. avgustom in 1. septembrom 2019 je potekal VII. tabor Nejca Zaplotnika na Ledinah. Tabor je bil za razliko od prejšnjih let slabše obiskan, saj se ga je udeležilo le majhno število članov AO Kranj. Bila pa je dobra udeležba članov drugih odsekov.
Poročilo:
Poleg kranjskega odseka, so se tabora udeležili člani Posavskega AO-ja, AO Litija, Plezalnega društva Cempin, Črnuškega AO, AO Radovljica in zagotovo še kdo iz katerega drugega odseka. Tabora se je skupno udeležilo okoli 20 plezalcev.

V soboto zvečer smo poslušali predavanje Matjaža Dolenca, ki je bil član slovenske odprave v Corrdillero Blanco, Peru, kjer so preplezali prvenstveno smer na Alpamayo. Predavanje se je začelo z 3-minutnim video posnetkom predstavitve Alpamaye. V nadaljevanju je prevzel besedo Matjaž in nam z zanimivim predavanjem predstavil Alpamayo in Peru pred 40 leti. Po koncu predavanja je prišel čas za vprašanja in razvila se je sproščena debata s predavateljem.

Opravljeni vzponi:

  • Triangel (Dolgi hrbet),
  • Zgrešena smer (Grintovec),
  • Kranjski steber (greben Rinka-Skuta),
  • Tomažev steber/Košutova spominska (Grintovec),
  • Nova centralna (Velika Baba),
  • in še kakšen.

pd_kranj_tabor_nejca_zaplotnika_2019_arhiv_ao_kranj__2_

Vtisa udeležencev:

  • Uroš Oblak: Jezersko je zelo lep konc, ki pa je v senci velikih sten Julijcev malo zapostavljen. Bo treba večkat na Jezersko, ker je tam precej materijala za splezat (pa tud za dol zmetat :) ).
  • Krištof Frelih: Na taboru sem bil na žalost prisoten samo v petek zvečer in soboto. Kljub okrnjeni družbi v petek bi se debata zavlekla skoraj v jutro, če nas nebi oskrbnica nagnala spat :P Z Andražem Šparovcem sva plezala Triangel, (pozabljeno klasiko?), kjer sva uživala v odlični skali in ambientu Dolgega hrbta. Smer toplo priporočam!


Tabor je kljub slabši udeležbi dobro uspel, bo pa drugo leto boljše. Se vidimo naslednje leto!

Hvala Komisiji za alpinizem PZS in PD Kranj za pomoč pri izpeljavi tabora!

AO PD Kranj