13 deklet, 3 dni, 15 vzponov, 1 Paklenica

Hrvaška
Trajanje: 13.05.2022 - 16.05.2022

Vodja: Katarina Rogelj in Jelka Krajnc

13 deklet nas je v Paklenici preizkušalo predsezonsko skalno formo. Visoke temperature (in motivacija) so nas vse prisilile v zgodnje vstajanje. Korist jutranjega hlada smo spoznale že v prvih metrih smeri, proti koncu smeri pa so se vrečke za magnezij praznile recimo da z eksponentno rastjo. Popoldanski skok v morje ali vsaj vetrič na obali sta bila zato več kot dobrodošla.
Poročilo:

 • Naziv akcije: Ženski tabor Paklenica
 • Trajanje: 13. - 15. maj 2022
 • Udeleženke: Katarina Rogelj (vodja), Jelka Krajnc (pomočnica vodje), Tina Kotnik, Katarina Noč Feldin, Mina Kržišnik, Katja Gosar, Anja Ulaga, Mojca Krajnc, Urša Kešar, Tina Uranič, Timea Urdih in gostji Marija Štremfelj in Monika Kambič.
Namen ženskih taborov je, da se motivirane plezalke zberemo na kupu in delimo navdušenost, izkušnje ter seveda plezamo. Želja po plezanju je skupna, a obstaja nekaj značilnosti ženskih navez, ki jih vsak ocenjuje po svoje, in menim, da so na taboru prišle do izraza.

Hvala vsem udeleženkam za družbo na taboru! Bilo je kratko, a sladko.

ka_pzs_tabori_paklenica_zenski_tabor_2022_arhov_ka_pzs__4_

Opravljeni vzponi:

 • Timea Urdih, Jelka Krajnc; Anića Kuk, Bora, 280 m, 6a
 • Mojca Krajnc, Jelka Krajnc; Veliki Ćuk, Izgubljena djeca, 170 m, 6a+ (Jelka 6a, A0)
 • Mojca Krajnc, Katarina Rogelj; Anića Kuk, Jenjavi, 350 m, 7a+ (Mojca 6c+, A0)
 • Urša Kešar, Katarina Noč Feldin; Veliki Ćuk, Centralni kamin, 180 m, 5a
 • Urša Kešar, Katarina Noč Feldin; Kuk od Skradelin, Če je od Draga je od Draga, 130 m, 5b
 • Urša Kešar, Katja Gosar, Tina Kotnik; Kuk od Skradelin, Armadillon, 115 m, 6a (Urša v vodstvu, A0)
 • Katarina Noč Feldin, Timea Urdih; Kuk od Skradelin, Kameni croissant, 5b
 • Monika Kambič, Anja Ulaga; Anića Kuk, Mosoraška, 350 m, 5c (Monika v vodstvu)
 • Marija Štremfelj, Anja Ulaga; Anića Kuk, Bora Bora, 280 m, 6a
 • Tina Uranič, Tina Kotnik; Kuk od Skradelin, Če je od Draga je od Draga, 130 m, 5b
 • Tina Uranič, Tina Kotnik; Anića Kuk, Šaleški, 120 m, 5b
 • Tina Uranič, Mina Kržišnik; Anića Kuk, Bračni smjer, 200 m, 5c
 • Katja Gosar, Mina Kržišnik; Anića Kuk, Juha, 200 m, 6a - poskus
 • Marija Štremfelj, Mina Kržišnik, Katja Gosar; Kuk od Skradelin, 130 m, 5b (Marija v vodstvu)
 • Monika Kambič, Katarina Rogelj; Anića Kuk, Kača, 350 m, 6a+

ka_pzs_tabori_paklenica_zenski_tabor_2022_arhov_ka_pzs__1_

Vtisi udeleženk:

 • Jelka: Vesela sem, da sem spoznala toliko prijetnih deklet. Tabor je kljub temu, da je bil kratek, po mojem mnenju lepo uspel. Plezale smo oba dneva, preizkušale svoje sposobnosti in vzdržljivost blazinic prstov na ostri Pakleniški skali.

 • Mojca: Kratko in sladko. Smo ugotovile, da je najboljša kombinacija kup super punc, plezanja in morja. Pa tudi, če nasedeš sredi smeri, to ni nujno slabo :). Super lokacija, organizacija in res prijetno izkoriščen vikend.

 • Anja: Ženski tabor v Paklenici mi bo ostal v prijetnem spominu in sicer zato ker sem končno lahko plezala v pakleniški klasiki Mosaraške smeri in to v vodstvu Monike Kambič - hčerke Borisa Kambič, ki je omenjeno smer zlezel prvenstveno. Smer je povsem navdušila in z napotki kako se naj lotim plezanja v težje ocenjenih »cugih«, lahko danes rečem da si smer ne zasluži oznake »zlizanosti«. V nedeljo pa sem lahko uživala v povsem drugem načinu plezanja v platah in iskanju oprimkov po luskah v smeri Bora Bora, kjer me je na pogled v vodstvu skozi smer vodila Marija Štremfelj. Tabor ocenjujem kot zelo uspešen, saj sem lahko opazovala plezanje vrhunskih alpinistk, pridobila veliko informacij ostalih soplezalk ter idej kaj je še vredno preplezat. Večera sta minila v prijetnem klepetu in smehu, nabrale smo si vitamina D v prijetnem soncu in se hladile v morju in tolmunih. Upam da Ženski tabor Paklenica postane tradicionalen. Hvala organizatorkama.

 • Urša: Super tabor. Čeprav je bil res kratek in je (pre)hitro minilo, smo se vseeno naplezale, spoznale med sabo in navezale nove stike. V čast mi je bilo spoznati slovenske alpinistične legende, poslušati njihove zgodbe in se kaj naučiti. Tokrat vse skupaj v malce drugačni luči, saj smo se namesto večernega predavanja imele čas družiti in se malo bolj osebno spoznati. Res edinstvena priložnost, za katero upam, da ni zadnja! Lepa hvala organizatorkama, ki sta tudi kulinarično vse skupaj odlično izpeljali.

 • Tina U.: Ženski tabori me vsakič sproti napolnijo s pozitivno energijo ter zavedanjem, da zmoremo. Bilo je že čisto poletno ter prava mera vsega: plezanja, uživanja ob morju, druženja ter gospodinjskih opravil. Fantastična izkušnja, ki je motivacija tudi za naprej.

 • Timea: Ženskega alpinističnega tabora sem se udeležila prvič in zagotovo ne zadnjič, saj je bil res fantastična izkušnja. Preživele smo vikend poln dobre volje, smeha, novih poznanstev in lepih smeri. Domov sem se vrnila polna motivacije in novih idej za prihajajočo skalno sezono. Hvala punce!

 • Tina K.: Tudi letos je tabor uspel nad pričakovanji. Druženje s puncami iz vseh vetrov in poslušanje zgodb naših legend, je neprecenljivo. Še Paklenica je tokrat bila zame drugačen izziv, poln izmenjav vtisov in idej za prihodnje obiske, saj dobiš tisti občutek, da zmoreš ... Sploh ko prehitevaš naveze fantov v smeri. Hvala ponovno za čudovito druženje vsem udeleženkam in organizatorkama.

 • Katarina N. F.: Super je bilo ponovno videti punce, s katerimi smo se spoznale že na prejšnjih taborih, hkrati pa je najbolj enkratno poslušanje dogodivščin starejših gostij, katere vedno lahko samo poslušaš odprtih ust. Hvala PZS in organizatorkam za vso podporo, lokacija tabora nam je omogočila, da smo se lahko družile več in spoznale bolje. Tako je bilo več časa za skupno ustvarjanje načrtov in formiranje navez v bližnji prihodnosti.

 • Marija: Tabori so priložnost spoznavanja, združevanja in dogovarjanja z ljudmi, ki se razlikujemo po letih in še marsičem. In ta ženski tabor bo ostal v spominu kot nepogrešljiv kamenček v mozaiku našega plezanja. Hvala soplezalkam, ki so svojo mladostno energijo olepšale smeri, hvala Katarini in Jelki za organizacijo, hvala vsem dekletom za prijetne dneve in hvala Komisiji za alpinizem za finančno podporo.

 • Mina: tabor je bil neprecenljiv in definitivno prekratek, da bi lahko bolje spoznala in splezala kako smer še z ostalimi puncami. Veselila sem se ga že cel teden prej, ker sem vedela, da bosta ženska energija in zagnanost dala taboru točno to, kar se v alpinizmu potrebuje - sproščeno vzdušje, ogromno novih uporabnih izkušenj, spoznavanje somišljenikov in tudi samega sebe v navezi z drugimi, predvsem pa ogromno zabave. Kar je taboru še dodalo vrednost je udeležba izkušenih mačkonk - Jelke, Marije in Monike. Hvala Katarini in Jelki za super organizacijo, hvala puncam za družbo in odlično plezarijo, in tistim, ki ste napekle palačink za cel stari grad, pa hvala Tini za razumevanje v moji nedeljski komediji.

 • Katarina R.: Na tabor so se prijavile in prišle super punce, zato je bil tudi res prijeten. Mislim, da je vsaka našla svoje plezalne izzive in v njih uživala, kar se mi zdi zelo pomembno. V dveh precej toplih dneh smo se naplezale, pika na i pa sta bila kopanje v morju in večerno druženje. Hvala Komisiji za alpinizem za možnost izvedbe tabora in finančno podporo.

ka_pzs_tabori_paklenica_zenski_tabor_2022_arhov_ka_pzs__6_

Poročilo pripravila Katarina Rogelj,
fotografirale udeleženke tabora