Dež, kitara in tudi plezanje na plezalnem taboru V klinu

Slovenija
Trajanje: 19.08.2022 - 21.08.2022

Vodja: Gregor Šegel

Člani: Boris Sedej, Gašper Ravnjak, Anja Kišek, Gašper Valjavec, Rudi Nadlučnik, Anja Ulaga, Benjamin Hrastnik, Primož Kunaver, Matic Grojzdek

Navajen sem, da se na alpinističnih taborih umivamo nekoliko manj, tokrat pa smo iz sten sestopali bolj stuširani in oprani kot smo di njih dostopali. Kljub boljši napovedi bi vreme najbolje ocenili z besedo tragično. Vseeno je morala ostala visoka, splezanih je bilo nekaj smeri, zamenjanih nekaj klinov in izvedeni dve poučni predavanji
Poročilo:

 • Akcija: Poletni tabor v Klinu 2022
 • Kraj in trajanje: V klinu (Krnica), 19. - 21. 8. 2022
 • Udeleženci: Gregor Šegel (vodja), Boris Sedej, Gašper Ravnjak, Anja Kišek, Gašper Valjavec, Rudi Nadlučnik, Anja Ulaga, Benjamin Hrastnik, Primož Kunaver, Matic Grojzdek

ka_pzs_tabori_v_klinu_2022_arhiv_ka__24_

V petek nam je Primož Kunaver postregel s predavanjem o plezanju po skritih kotičkih sveta (Borneo, Sahara, Svalbard, Himalaja...) v soboto pa je Matic Grojzdek pripravil poučno predavanje o premičnih varovalih kjer smo zagotovo vsi izvedeli kaj novega. Rad bi se zahvalil GRS Kranjska Gora, ki so nam omogočili, da sobotno predavanje zaradi slabega vremena izvedemo v njihovih prostorih. Tudi v soboto smo se zbudili v deževno jutro ter s kitaro odganjali dež in slabo voljo. Ob enajstih je dež le ponehal veter pa je osušil južna ostenja in nam omogočil, da smo splezali nekaj navrtanih smeri v južni steni NAD ŠITOM GLAVA ter tabor zaključili dobre volje. Mislim da smo vsi udeleženci navezali nove stike in spoznali nove soplezalce kar je najpomembnejši cilj tabora in naložba v prihodnje vzpone.

ka_pzs_tabori_v_klinu_2022_arhiv_ka__16_

Opravljeni vzponi

 • 20. avgust:
  • Smer po zajedi, IV-V, 300 m, Nad Šitom glava, Gašper Ravnjak, Anja Kišek, Gašper Valjavec
  • Loški Janez, V-/III-IV, 150 m, Razor, Lešarjeva peč, JV stena, Boris Sedej, Benjamin Hrastnik
  • Kranjska poč, IV/III-IV, 250 m, Nad Šitom glava, S stena, Primož Kunaver, Anja Ulaga
  • Kovinarski smeri, poizkus, Rudi Nadlučnik, Gregor Šegel
 • 21. avgust:
  • Intenzivka, VI+, 130 m, Nad Šitom glava, JV stena, Gašper Ravnjak, Anja Kišek, Gašper Valjavec
  • Violinca, VI+, 120 m, Nad Šitom glava, JV stena, Gašper Ravnjak, Anja Kišek, Gašper Valjavec
  • Mandolinca, VII, 120 m, Nad Šitom glava, JV stena, Boris Sedej, Gregor Šegel


ka_pzs_tabori_v_klinu_2022_arhiv_ka__9_

Vtisi udeležencev

 • Anja Ulaga: Nestrpno sem pregledovala mail in le ta me je razveselil v četrtek, da bom ena izmed udeleženk tabora v Krnici. Predavanje avanturista in alpinista Primoža Kunaverja je bila prijetna uvertura v tabor, nadaljevali smo večer v prijetnem klepetu, poslušanju zgodb alpinistov in kreiranju navez za naslednji dan. Pred spanjem pa smo lahko še opazovali zvezdnato nebo in upali, da nam bo vreme naslednji dan naklonjeno. Najini navezi je vreme zdržalo ravno toliko, da sva prilezla še suha iz smeri Kranjska poč. Hvala Primož Kunaver za prijetno pležnjo in deljenje zgodb ter izkušenj. Prvič sem bila na mešanem taboru in upam da bom lahko še kdaj udeleženka in imela možnost plezat s tako izkušenimi alpinisti. Hvala Gregor za vso tvojo energijo in odlično organizacijo ter PZS za podporo, naslednje leto se absolutno ponovno vidimo in upam da bom lahko prisotna cel vikend.

 • Rudi Nadlučnik: Na taboru smo se imeli lepo. Predavanja so bila super. Glede plezarije v hribih pa nam je načrte prekrižalo vreme. Z Gregorjem sva v soboto obračala v Kovinarski smeri zaradi mokre skale in dežja, ki se je samo še okrepil. Nato sva odšla športno plezat v Zatrato, kjer sva opravila kar dobre vzpone. V nedeljo pa nas je že zjutraj zbudil dež, tako da so vsi naši plani še pred štartom padli v vodo. Ob zvokih kitare smo pozajtrkovali, nato pa sem odšel svojo pot. Spet športno plezat, sprva planirano v Črni Kal, nato pa sem obtičal v PCL-ju. Skratka bilo je fajn, le počeli nismo ravno tega kar smo si zadali, ampak na vreme pač nimamo vpliva.

 • Anja Kišek: Kljub slabi vremenski napovedi je tabor izpolnil pričakovanja. Vreme nas je prisililo, da smo izbrali lažje dostopne cilje, zato se je naša naveza (Gašper, Gašper in Anja) oba dneva podala v stene Nad Šitom Glave. Prvič sem izkusila plezanje v dežju in dobila motivacijo (in kanec poguma) za plezanje nekoliko težjih smeri, kot sem jih navajena plezati v enakovredni navezi. Hvala PZS in Gregorju za organizacijo, alpinistom in predavateljem za predane izkušnje ter Gašperju za potrpežljivost, vse nasvete in zgodbe ter super izkušnjo.

 • Benjamin Hrastnik: Kot prvi tabor PZS-ja se mi je zdel tabor zelo vredu, z dobro organizacijo in dobrim vzdušjem. Oba večerna predavanja sta se mi zdela zelo kvalitetna in poučna. Škoda za slabo vreme, ki pa seveda ni v naši domeni kontrole. Z veseljem se udeležim še kakšnega v prihodnosti.

 • Gašper Ravnjak: Simpatičen tabor, nova poznanstva in sobotno plezanje v dežju. V nedeljo pa od deževnega jutra do plezanja v zavetrju. Izkoristili vikend. Hvala KA, PZS, Gregor, predavatelji in vsi udeleženi!

 • Gašper Valjavec: Veselil sem se tabora, predavanj predvsem pa plezanja bolj pozabljenih smeri, kakršen je bil prvotni plan. Veselje je za trenutek popustilo, ko so se zgrnili črni oblaki, vendar so skrbi izginile v prvem raztežaju. Spoznal sem, da plezati v mokri skali ni tak problem, kot sem si ga sprva predstavljal. Kljub temu, da smo bili prisiljeni plezati manj kompleksne smeri, sem med plezanjem silno užival. Zahvalil bi se Gregorju in PZS za super organizacijo in Gašperju za odlično plezalno izkušnjo.

ka_pzs_tabori_v_klinu_2022_arhiv_ka__20_

Poročilo pripravil Gregor Šegel