Kolumna

Legende slovenskega alpinizma

Andrej Štremfelj (foto Irena Mušič Habjan)

ponedeljek, 6. februar 2017

Andrej Štremfelj ime tedna na Valu 202

Andrej Štremfelj, legenda slovenskega alpinizma in himalajec, ki je v svoji bogati karieri postavil prenekatere mejnike in 2. februarja prejel nagrado PZS za življenjsko delo v alpinizmu, je postal ime tedna na Valu 202.

Med tremi kandidati, ki so najbolj zaznamovali pretekli teden, je bil v rubriki Ime tedna na Valu 202 poleg programskih vodij glasbenega festivala Ment Matjaža Mančka in Andraža Kajzerja ter mladega fotografa Maja Kastelica tudi vrhunski alpinist Andrej Štremfelj (AO PD Kranj), letošnji prejemnik nagrade PZS za življenjsko delo v alpinizmu.

Andrej Štremfelj, legenda slovenskega alpinizma in himalajec, ki je v svoji bogati karieri postavil prenekatere mejnike. Doma in v tujini je preplezal številne prvenstvene smeri, ter vplival na generacije alpinistov. Pri Planinski zvezi Slovenije so se mu poklonili s priznanjem za življenjsko delo.

"Saj nagrade so fajn, ampak so papirnate, izmislil si jih je človek. Najlepša nagrada je nedvomno razgled v naravi!" je povedal za Val 202 in še dodal: “Ja, z ženo sva bila prvi zakonski par na Mount Everestu. Ko pa je bila žena doma, ji ni bilo vedno lahko, ampak me je že spoznala kot alpinista. Vedela je, s kom se je poročila.” >>> Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete v arhivu Vala 202.

------------------------
Povezani novici:
Priznanja PZS za vrhunske dosežke v letu 2016 prejmejo ...
Andrej Štremfelj - prejemnik priznanja za življenjsko delo v alpinizmu 2017