Kolumna

Legende slovenskega alpinizma

Projekt OSP ali Opremimo slovenska plezališča

petek, 29. september 2017

Projekt OSP - prihodnost za naša plezališča

Začetek projekta OSP ali Opremimo slovenska plezališča je nov mejnik za naša plezališča! Gotovo eden pomembnejših, saj ponuja možnost trajne rešitve problemov z dotrajano opremo, težav z lastniki in urejenosti plezališč.

Projekt OSP nagovarja vse obiskovalce slovenskih plezališč k aktivni udeležbi pri skrbi za plezališča in k donacijam za Sklad slovenskih plezališč, ki bo prevzel nalogo preopremljanja in urejanja plezalnih smeri in plezališč v Sloveniji. Nadzor nad stanjem opreme v smereh, načrtno, kakovostno in strokovno opremljanje smeri, reševanje težav z lokalnimi skupnostmi bodo zagotovili ohranitev in nadaljnji razvoj plezališč in predvsem brezskrbne plezalne užitke tudi v prihodnosti.

projekt_osp_logoŽelimo, da bi vsi plezalci sprejeli Zavezo za plezališča, pakt, ki nas bo povezal v skrbi za naše stene in nagovarjal k varnemu plezanju. S tem bomo plezalsko etiko dvignili na višjo raven, plezališča bodo bolj urejena, plezalci pa bomo vsepovsod lepše sprejeti.

Za projekt lahko donirate na tri načine:
- s SMS sporočilom na številko 1919 in besedo projektosp5,
- z nakazilom prek spletne banke (predloga UPN obrazca na spletni strani),
- preko PayPal, s klikom na spletni strani.

Lahko pa se pridružite prostovoljcem za delovne akcije v plezališčih ali nam javite kakšno težavo iz plezališč, ki bi jo bilo treba urediti.

Želimo, da projektosp.si postane stična točka plezalcev, kjer bodo sčasoma na voljo informacije o plezališčih, opozorila, napotki glede plezališč in možnost javljanja težav.

Skupaj za plezališča!