Kolumna

Marija Jeglič: Povratna zanka (arhiv FGF)

sreda, 13. februar 2019

Marija Jeglič: Povratna zanka

Najuspešnejša slovenska alpinistka 2018 Marija Jeglič bo na 13. Festivalu gorniškega filma predstavila svojo zavidljivo bero vrhunskih vzponov v gorah, stenah in zaledenelih slapovih po širnem svetu. Njeno predavanje bo v četrtek, 21. februarja, ob 18. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Marija Jeglič (AO PD Ljubljana Matica) je 27-letna perspektivna alpinistka, članica Slovenske mladinske alpinistične reprezentance (SMAR) z zavidljivo bero vrhunskih vzponov. Na predavanju bo odprla vpogled v svojo zgodbo, v povezavo med dogodki, ki so jo peljali od otroškega "visenja v štriku" do osvajanja raznovrstnih gora, sten in lednih slapov po širnem svetu. Občudujočo plezalno raven in izkušnje je iz športnega plezanja prenesla v hribe, prirojena strast po raziskovanju pa jo kliče v odkrivanje novih sten in linij, kjer se je treba soočiti s trenutnim in sproti iskati rešitve.

"Ogromno življenjskih skrivnosti lahko doumeš ravno v hribih, kjer se naučiš ceniti in biti hvaležen za to, kar imaš, tudi v življenju na trdnih tleh," poudarja iskriva in neustavljiva ljubiteljica navpičnice, ki je bila na nedavnem alpinistično-plezalnem večeru imenovana za najuspešnejšo slovensko alpinistko leta 2018.

AP_vecer_2019_najuspesnejsi_alpinisti_foto_irena_music_habjan
Prejemniki priznanj za vrhunske dosežke: najperspektivnejši alpinist 2018 Matevž Štular, najuspešnejša alpinistka 2018 Marija Jeglič ter najuspešnejša alpinista 2018 Luka Stražar in Aleš Česen z načelnikom KA PZS Petrom Bajcem in predsednikom PZS Jožetom Rovanom (foto Irena Mušič Habjan)

Ne zamudite Marijinega predavanja z naslovom Povratna zanka, ki bo na 13. Festivalu gorniškega filma v četrtek, 21. februarja, ob 18. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Nakup vstopnic (cena 6 EUR) je mogoč na blagajni Cankarjevega doma oz. prek spletne strani.