Kolumna

Zgodbe iz izolacije – alpinistična predavanja prek spleta

ponedeljek, 30. marec 2020

Zgodbe iz izolacije – alpinistična predavanja prek spleta

Naslov cikla predavanj »Zgodbe iz izolacije« je malce hudomušno nastavljen. Po eni strani odseva trenutno stanje obvezne izolacije od službe in družbe. Po drugi strani pa predstavlja težnjo alpinista, ki stalno išče samoten svet v prvobitni naravi in »prostovoljno izolacijo«, v kateri so nastale tudi zgodbe, ki jih bomo poslušali.

Spoštovani načelniki alpinističnih odsekov,

Komisija za alpinizem PZS in Alpinistični odsek PD Kranj vabita vse ljubitelje planinstva in alpinizma na tedenska predavanja, kot jih sicer organizirajo in poslušajo kolektivi alpinističnih odsekov v zaprtih krogih.

Predavanja bodo vsak četrtek ob 20. uri in bodo javno dostopna prek spleta. Vsak teden nas bo s predavanjem razveselil drug alpinistični kolektiv.

Spored predavanj, povezava do aktualnega dogodka in arhiv bodo objavljeni na spletne strani Komisije za alpinizem pod zavihkom Ostalo - Zgodbe iz izolacije.


Prvo vseslovensko alpinistično predavanje prek spleta bo v četrtek, 2. 4. 2020, z začetkom ob 20. uri.

Svojo zgodbo bosta predstavila Marija in Andrej Štremfelj, vsem poznana kot gorska vodnika in prvi zakonski par, ki je stopil na streho sveta, Everest. Njunih zgodb pa je še veliko več.


Za pokušino vas vabimo k ogledu internega predavanja Mihe Zupina iz AO PD Kranj, ki je bilo zaradi izrednega zanimanja tudi povod za organizacijo vseslovenskih predavanj.

Dostopno je na spletni strani KA PZS. 

»Važne so zgodbe!« Stane Belak - Šrauf

Vodji projekta: Janez Nastran in Matic Jezeršek (oba AO PD Kranj).

Miha Zupin,
Načelnik AO PD Kranj

in

Peter Bajec,
Načelnik Komisije za alpinizem PZS