ponedeljek, 17. junij 2024

RAZPIS I Alpinistični tabor Dolomiti 2024

Tabor se bo odvijal v Dolomitih - prvi del v okolici Cin, drugi del v okolici Marmolade. Lokacija se lahko glede na razmere tudi spremeni.. Namen tabora bo plezanje skalnih smeri.

Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije organizira alpinistični tabor, ki bo potekal od petka, 5. 7. 2024 do nedelje, 14. 7. 2024.

Tabor se bo odvijal v Dolomitih - prvi del v okolici Cin, drugi del v okolici Marmolade. Lokacija se lahko glede na razmere tudi spremeni.. Namen tabora bo plezanje skalnih smeri.

Predviden načrt tabora:
1. dan (5.7.) - popoldanska vožnja pod Cine
2. dan (6.7.) - plezanje v Cinah
3. dan (7.7.) - plezanje v Cinah
4. dan (8.7.) - plezanje v Cinah
5. dan (9.7.) - pavza/premik pod Marmolado
6. dan (10.7.) - plezanje v Marmoladi in okolici
7. dan (11.7.) - plezanje v Marmoladi in okolici
8. dan (12.7.) - plezanje v Marmoladi in okolici
9. dan (13.7.) - plezanje v Marmoladi in okolici
10. dan (14.7.) - plezanje v Marmoladi in okolici/vožnja domov

Tabor je namenjen izključno registriranim alpinistom ter starejšim pripravnikom obvezno v navezi z alpinistom, rojenim leta 1994 in mlajšim, ki pisno preko elektronske pošte (e-naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: Dolomiti2024) pošljejo izpolnjeno prijavnico najkasneje do vključno ponedeljka, 24. 6. 2024, (kasnejše in nepopolne prijave, ki ne bodo na priloženem obrazcu, se ne upoštevajo!).

POMEMBNO:
• Prijavnice zbiramo samo v PDF formatu in v enem dokumentu, sicer se ne bodo upoštevale!
• Vsi udeleženci morajo imeti sklenjeno članstvo I zavarovanje A pri PZS za leto 2024.
• Vsi udeleženci morajo imeti veljavno kartico zdravstvenega zavarovanja EU in sklenjeno dodatno zavarovanje za tujino za čas tabora. Kopijo obeh potrdil priložijo ob potrditvi prijave! Udeležba nasprotno ni možna.
• Vsi udeleženci morajo biti registrirani v letu 2024.
• Število udeležencev tabora je omejeno na 10 alpinistk in alpinistov.
• Udeleženci tabora bodo izbrani na osnovi 10 najboljših skalnih vzponov v zadnjih treh letih (2022 - 2024). V primeru, da ne bo dovolj prijav, bomo udeležbo omogočili tudi interesentom letnik 1992 in starejšim. Komisija si pridržuje pravico do izbora po lastni izbiri.
• Zaradi neresnosti nekaterih kandidatov pri taborih bodo udeleženci po izboru, v roku nekaj dni dobili informacijo I vabilo za plačilo kotizacije v višini 50 €. S plačilom kotizacije bodo potrdili udeležbo na taboru. S tem želimo od kandidatov več resnosti pri prijavah na razpise, saj se je prevečkrat zgodilo, da "neresni" kandidati, ki tik pred zdajci udeležbo prekličejo, zasedejo mesto tistim, ki bi se tabora res radi udeležili. V podobni obliki bomo ukrep poskusno izvajali pri vseh nadaljnjih razpisih. Kotizacija se v nobenem primeru ne vrača.

Tabor bo vodil Matija Volontar s pomočnikom Žigom Oražmom.

KA PZS bo poskrbela za organizacijo tabora in udeležencem krila del stroškov tabora.

Kontaktna oseba: Matija Volontar, 041 502 484 ali Matjaž Šerkezi, alpinizem@pzs.si. Vse potrebne informacije ter podrobnosti boste kandidati in kasneje udeleženci dobili po elektronski pošti.

Z lepimi pozdravi.

Matija Volontar, vodja tabora Dolomiti

Miha Zupin, vodja taborov KA PZS

Oto Žan, načelnik IO KA PZS

Priloga:
DOC Prijavnica