Kolumna

Legende slovenskega alpinizma

Na vrhu glavnega vrha K7 po uspešno preplezani novi, prvenstveni smer, foto Urban Novak

sreda, 22. avgust 2012

Urban Novak in NOVA smer na K7 na Epic TV!

Epictv.com je postavila na noge skupina navdušencev iz Chamonixa, ki so svoje športne dejavnosti v naravi prignali na zelo visoko raven. Do sedaj so gostili že številne znane alpiniste, tokrat pa je bil njihov gost naš Urban Novak.

Poleg veliko filmov znanih produkcijskih hiš na tem področju ima Epictv.com tudi tedensko polurno oddajo, v kateri gostijo različne protagoniste. V svoji osmi oddaji tako predstavljajo Matta Hellikerja in Jona Braceya ter njun vzpon na Aljaski, trailer Tylerja Stableforda o Heathu Cahounu, vojnem veteranu - invalidu, ki je odličen smučar, še posebej zanimiv pa je video intervju z Alexom Honnoldom o vseh njegovih zadnjih podvigih. Dober intervju, ki nam pomaga malo bolje razumeti Honnolda in ozadje njegovih podvigov.

Sedaj pa je bil njihov gost naš Urban Novak, ki je v intervjuju prek interneta s Treyem Cookom podrobno predstavil svoj vzpon v družbi Kylea Dempsterja in Haydna Kennedyja v še nepreplezani vzhodni steni K7. Urban je v intervjuju povedal veliko zanimivosti o vzponu in odlično osvetlil ves podvig, vidimo pa lahko tudi nekaj video posnetkov iz stene, kakor tudi seveda fotografij. Vzpon po vzhodni steni K7 je požel že do sedaj veliko pozornosti mednarodne alpinistične javnosti in zanimanje zanj nikakor ne pojenja.

EpicTV Interviews: Urban Novak on the First Ascent of K7's East Face,
 from EpicTVAdventure, http://vimeo.com/epictvadventure on Vimeo.Vir: Friko.si
----------------------------------------------------

Povezane novice:
- Alpinistična odprava K7 2012 in nova smer na K7 - poročilo
- Alpinistična odprava K7 2012 - več o NOVI SMERI - sporočila
- Alpinistična odprava K7 2012 odhaja na pot