Novice

KORONAVIRUS| cepljenje kategoriziranih športnikov

sreda, 12. maj 2021

OKS - ZŠZ je, glede na nove pogoje za COVID-19 cepljenje, z UKC Ljubljana dogovoril cepljenje za vse kategorizirane športnike (starost nad 18 let) in spremljevalce športnikov na velikih mednarodnih športnih prireditvah po 74. členu Zakona o športu.

Mitja Košir

torek, 11. maj 2021

Mitja s prijateljema prvi prismučal s Triglava. Košir je v slavnem Čopovem stebru s komaj 15 leti doživel veliki alpinistični krst.

Mladi alpinisti I Turna smuka - Kotovo sedlo

torek, 11. maj 2021

Za spoznavanje z letos zelo popularno aktivnostjo smo si izbrali klasični pomladanski turno smučarski cilj. Kotovo sedlo ponuja dobro smuko še vse do doma v Tamarju. Skupaj s pristopnim maršem iz Planice pa predstavlja tudi dober kondicijski trening.

Janko Ažman

četrtek, 6. maj 2021

Če nisi bil smučar, si postal alpinist. Prvi Slovenec, ki je premagal magično mejo 8000 metrov. Janko Ažman je tudi ustanovitelj Mojstranških veveric.

Aktivnosti SMAR v aprilu 2021

četrtek, 6. maj 2021

Cilj skupnih treningov, ki smo jih poimenovali "mini akcije" je predvsem v druženju in s tem ohranjanju ekipne zavesti in predvsem motivacije. Za zdaj jih izvajamo tedensko po en ali največ dva dni. Ideja se je porodila kot alternativa večjim akcijam, ki so trenutno že od oktobra odpovedane zaradi pandemije pri nas in po svetu.

Luka Lindič uspešno preplezal zahtevno smer na Aljaski

sreda, 5. maj 2021

Celjski alpinist Luka Lindič in njegova sopotnica nemška plezalka Ines Papert sta v začetku maja preplezala zahtevno novo smer v 3731 metrov visoki gori Mount Huntington v Narodnem parku Denali na Aljaski v Združenih državah Amerike.

Medved - prisrčen kosmatinec, ki ga je treba (s)poznati

nedelja, 2. maj 2021

Z medvedom je slovenski človek povezan bolj, kot se nam zdi na prvi pogled. Večina se je z njim prvič srečala že v otroški posteljici, ko so nam ga položili ob vzglavje. Prebivalcem dinarskega gorstva in Krasa je kosmatinec »bližnji« sosed, ostali pa večinoma le sanjamo o (kontroliranem) srečanju. Pa vendar je medved zver in kljub temu, da se nas praviloma ogne v velikem loku, so srečanja dokaj pogosta. Da bodo tudi prijetna, predlagamo, da si vzamete nekaj minut za spodnje besedilo.

SMAR| Resna akcija v tujini kljub oviram

petek, 30. april 2021

Dobro vreme in motiviranost vseh članov je omogočilo, da so fantje preplezali tri zahtevne alpske smeri in opravili en resen poizkus. Blaž, ki se je akciji pridružil kot gost, je izkazal več kot zadostno mero zagnanosti za nadaljnjo delovanje znotraj SMAR-a. Akcija je bila tudi dobra popotnica za načrtovano julijsko odpravo.