Novice

Knjiga meseca - Plezalna tehnika

ponedeljek, 5. junij 2023

V mesecu juniju je knjiga Plezalna tehnika na voljo po polovični ceni. Plezalna tehnika je ponatisnjena kot poklon in spomin na dekleta in fante, žene in može, ki so v težkih časih orali ledino povojnega alpinizma.

Akcija: moja stena!

sreda, 24. maj 2023

Akcija #mojastena je vseslovenska iniciativa projekta OSP za celotno plezalno skupnost, da počisti in uredi naravna plezališča.

Srečanja z volkom | nova zgibanka združenja CAA

petek, 19. maj 2023

Kot medved, ris in divja mačka je tudi volk pomemben član biotske raznovrstnosti in ekosistema, ki je z njim povezan. Zaradi okoljskih in socio-ekonomskih sprememb ter strogega režima zaščite, volk od 70-tih let znova naseljuje svoj prvotni življenjski prostor. Ta priporočila predstavljajo splošno usmeritev za vaš doprinos k varnosti pri srečanju z volkom in pri navzočnosti psov čuvajev.

Dan slovenskih planincev 2023 bo letos pri Planinskem domu na Kalu

četrtek, 11. maj 2023

Celodnevno planinsko dogajanje na Kalu, doživetja za mlade planince, družine in odrasle, vodeni planinski in turnokolesarski izleti, plezanje na plezalnem stolpu, predstavitev gorskega reševanja, osrednja prireditev s sprevodom praporščakov planinskih društev in na koncu zabava s skupino Orlek ter še več je dobrih razlogov, da se nam v soboto, 10. junija 2023, pridružite pri Planinskem domu na Kalu. Prisrčno vabljeni!