Kolumna
četrtek, 18. januar 2018

Razpis zimskega tabora Zimske Alpe Slovenija 2018

Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije razpisuje prosta mesta za zimski plezalni tabor v slovenskih gorah za mlade perspektivne alpiniste.

Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije organizira zimski plezalni tabor za perspektivne alpiniste v slovenskih hribih, ki bo predvidoma potekal od petka, 16. februarja, zvečer do nedelje, 18. februarja 2018, zvečer.


Tabor je namenjen izključno registriranim perspektivnim alpinistom ter starejšim pripravnikom obvezno v navezi z alpinistom, rojenim leta 1990 in mlajšim, ki morajo pisno preko elektronske pošte (e-naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: Zimski tabor SLO) poslati izpolnjeno prijavnico najkasneje do petka, 2. februarja 2018, do 12. ure (kasnejše in nepopolne prijave, ki ne bodo na priloženem obrazcu se ne upoštevajo!).


Vsi udeleženci morajo imeti sklenjeno članstvo/zavarovanje A pri PZS.

Število udeležencev tabora je okvirno omejeno na 16 alpinistk in alpinistov. Udeleženci tabora bodo izbrani na osnovi petnajstih najboljših zimskih (kombiniranih in lednih) vzponov (od tega je lahko največ pet zaledenelih slapov) opravljenih v zadnjih treh letih (2015 - 2017). V primeru, da ne bo dovolj prijav, bomo udeležbo omogočili tudi interesentom letnik 1989 in starejšim. Prednost pri izboru bodo imele alpinistke in alpinisti, ki niso člani SMAR.

Tabor bo vodil Luka Stražar s pomočnikom. Lokacija tabora bo znana naknadno in bo prilagojena razmeram. Ravno tako se bodo smeri na taboru izbirale glede na trenutne razmere.

KA PZS bo krila del stroškov tabora. Podrobnosti po izboru.

Kontaktni osebi: Peter Bajec - Poli, 041 622 713 ali Matjaž Šerkezi, 041 663 446. Vse potrebne informacije ter podrobnosti boste kandidati in kasneje udeleženci dobili po elektronski pošti.

Alpinistični pozdrav!

Miha Habjan,
načelnik KA PZS

Prilogi:
DOC Prijavni obrazec
PDF Razpis