Kolumna

Marija Jeglič (foto Aljoša Kravanja, vir 24ur.com)

sreda, 8. april 2020

Zgodbe iz izolacije: Marija Jeglič

Vabljeni na spletno predavanje mlade alpinistke Marije Jeglič iz AO PD Ljubljana Matica, članice SMAR in najuspešnejše slovenske alpinistke leta 2018. V četrtek, 9. aprila 2020, ob 20. uri.

Marija Jeglič je 28-letna alpinistka, ki prihaja iz Alpinističnega odseka PD Ljubljana-Matica. Občudovanja vredno plezalno raven in izkušnje je iz športnega plezanja prenesla v hribe, prirojena strast po raziskovanju pa jo kliče v odkrivanje novih sten in smeri, kjer se je treba soočiti s trenutnim in sproti iskati rešitve. Je članica Slovenske mladinske alpinistične reprezentance (SMAR), s katero je bila na odpravah v Jordaniji, Gruziji, Črni gori, Albaniji, Maroku in Bavarskih Alpah. Leta 2018 je bila imenovana za najuspešnejšo slovensko alpinistko.

V predavanju nam bo predstavila svojo najnovejšo plezalno avanturo z norveškega otoka Senja, kamor se je letošnjega februarja odpravila s soplezalko Saro Jaklič (AO Kranj).

Povezava do predavalnice.

Priporočamo, da predavalnico obiščete 5 minut pred predavanjem in si tako uredite vse tehnične stvari. Namestitev programa Zoom je enostavna, le sledite navodilom po kliku na povezavo in potrdite varnostna vprašanja. Ko je Zoom enkrat na računalniku, ga spletna stran samodejno odpre. Vpišete svoje ime, potrdite in počakajte začetek predavanja.