RAZPIS I Alpinistični tabor Dolomiti 2022

Komisija za alpinizem Planinske zveze Slovenije organizira alpinistični tabor za perspektivne alpiniste, ki bo predvidoma potekal od petka, 15. 7. 2022 zvečer do nedelje, 24. 7. 2022. Tabor se bo odvijal v Dolomitih.

Prikaži več

Fotografija: Arhiv KA PZS

RAZPIS I Mednarodni ženski alpinistični tabor – Randez Vous Hautes Montagnes (RHM)

Od 2. do 9. julija 2022 bo v kampu Špik potekalo mednarodno srečanje alpinistk, ki ga organizira Ines Božič Skok. Komisija za alpinizem je soorganizator srečanja in v ta namen razpisujemo tabor za predstavnice ženskega alpinizma. Koordinatorka Komisije za alpinizem je Jasna Pečjak.

Prikaži več

Fotografija: https://ka.pzs.si/dokument.php?pid=480

RAZPIS I Tabori v organizaciji alpinističnih klubov in odsekov 2022

Komisija za alpinizem (KA) Planinske zveze Slovenije objavlja Razpis za podporo taborov alpinističnih odsekov. Pozorno preberite vsebino razpisa in priloge.

Prikaži več

Fotografija: Luka Lindič

Protidopinško e-izobraževanje | Za vse registrirane športnike v športnih panogah planinstvo

Prosimo, da vsi, ki ste registrirani v klubih in odsekih (alpinistični kadri - tečajniki, pripravniki, alpinisti, alpinistični inštruktorji, športni plezalci, tekmovalni turni smučarji, tekmovalni ledni plezalci), to obvestilo SPREJMETE KOT RESNO OPOZORILO in v mesecu decembru opravite e-izobraževanje.

Prikaži več

Članarina in zavarovanje alpinistov 2022

Planinska zveza Slovenije ima tudi za leto 2022 sklenjeno zavarovalno polico, ki celostno ureja zavarovanje alpinistov pri zavarovalnici Generali. Pri tem morajo posamični člani alpinističnih odsekov kot tudi društva upoštevati ključne elemente zavarovanje, kateri so podani v nadaljevanju.

Prikaži več

Fotografija: Arhiv PZS

Slovenske stene - spletni alpinistični vodnik

Prikaži več

Zadnje novice

16.06.2022

RADIO PRVI I Rad se selim od enega do drugega svojega zanimanja

Prof. dr. Kazimir Drašlar je upokojeni biolog - fiziolog. A veliko ljubezni goji tudi do taborništva, jamarstva in alpinizma. Vse življenje je ta svoja zanimanja uspel povezati in živeti prav vsakega od njih v lepoti tistega trenutka. Leta 1969 se je zaposlil na biološkem oddelku Biotehniške fakultete, kjer je leta 1987 postal predstojnik katedre za fiziologijo živali, med letoma 2009 in 2010 pa je bil tudi predstojnik oddelka.