Novice

Izšel je nov planinski vodnik Karnijske Alpe

sreda, 14. junij 2023

Planinski vodnik Karnijske Alpe je novo, sveže delo zakoncev Habjan, ki predstavlja obsežno območje Karnijskih Alp. Gorstvo Karnijskih Alp je slovenskim gornikom slabše poznano, kar pa se lahko hitro spremeni ob prebiranju novega planinskega vodnika Planinske založbe.

VABILO I Večer z Markom Prezljem

sreda, 14. junij 2023

V petek, 16. 6. 2023, bo v Kulturnem domu v Kamniku, ob 130. obletnici društva PD Kamnik, pogovorni večer z Markom Prezljem.

Knjiga meseca - Plezalna tehnika

ponedeljek, 5. junij 2023

V mesecu juniju je knjiga Plezalna tehnika na voljo po polovični ceni. Plezalna tehnika je ponatisnjena kot poklon in spomin na dekleta in fante, žene in može, ki so v težkih časih orali ledino povojnega alpinizma.

Akcija: moja stena!

sreda, 24. maj 2023

Akcija #mojastena je vseslovenska iniciativa projekta OSP za celotno plezalno skupnost, da počisti in uredi naravna plezališča.

Srečanja z volkom | nova zgibanka združenja CAA

petek, 19. maj 2023

Kot medved, ris in divja mačka je tudi volk pomemben član biotske raznovrstnosti in ekosistema, ki je z njim povezan. Zaradi okoljskih in socio-ekonomskih sprememb ter strogega režima zaščite, volk od 70-tih let znova naseljuje svoj prvotni življenjski prostor. Ta priporočila predstavljajo splošno usmeritev za vaš doprinos k varnosti pri srečanju z volkom in pri navzočnosti psov čuvajev.