Kolumne

Na Komisiji za alpinizem smo pričeli objavljati alpinistično kolumno. Z osebno kritično mislijo želimo izpostavili in približati vse kar je aktualnega o alpinizmu (neposredno ali posredno) širši alpinistično gorniški srenji. Dolgoročni cilj pisanja kolumne je, da v praksi sproži tudi kakšno konkretno dejanje. K pisanju ste vabljeni vsi, ki želite izpostaviti katerokoli temo s področja alpinizma.

Avtorji imate pri izbiri teme povsem proste roke.

Vsebina zapisa lahko odpira novo temo, lahko je tudi replika, odgovor ali drugačen pogled na že zapisano.

Objavili bomo vsa besedila, edini pogoj je, da je besedilo spoštljivo in brez osebnih obračunavanj. Besedilo naj ne bo daljše od dveh A4 tipkanih strani. Napisano besedilo skupaj s fotografijo, ki opisuje članek ter fotografijo avtorja pošljite na naslov: ka.kolumna@pzs.si
Miha Habjan

Na zahodu nič novega ali kje ste dobri fantje?

ponedeljek, 4. junij 2018

Če z naslovom malo karikiram nedavno izvolitev novega načelnika Komisije za alpinizem (KA) PZS marca letos. Prijav na razpis ni bilo. Spet ne. Že (vsaj) četrte volitve zapored je bilo tako. To pomeni vsaj 16 let. Še dobro, da se je »tik pred dvanajsto« ponovno našel nekdo, ki mu ni vseeno, kam gre slovenski alpinistični vlak. Zdaj imamo novega načelnika KA, novo KA, nov zagon, nove načrte itn. Hiter zaključek bi lahko bil: »Konec dober, vse dobro.« Pa je res?

Prikaži kolumno